Increderea in sine ca esti cel mai bun de pe planeta

Este importantă încrederea în sine?

Încrederea în sine este importanta astfel că-ți spun că există ceva  în care ești cel mai bun de pe planetă și eu pot să-ți spun în ce anume!

Există clasica întrebare, anume în ce esti cel mai bun sau în ce anume vrei să devii cel mai bun! Întrebarea, până la un punct, poate fi potrivită! De pildă, eu am întrebat participanții în cadrul turneului Personal Power în ce anume pot fi ei cei mai buni de pe planetă.

Ce mi-au răspuns participanții?

–       cel mai bun avocat

–       cel mai bun în a cheltui banii

–       cea mai bună mamă

–       cel mai bun în a da sfaturi

–       cel mai bun medic

–       cel mai bun președinte

–       într-un domeniu nou

–       etc.

Întrebarea este grea și este reală. Întodeauna răspunsurile pot fi oferite în limitele întrebării, iar această întrebare are limite mult mai mari decât răspunsurile oferite.

Privind problema puțin diferit și confruntând-o cu realitatea, vom observa că majoritatea acestor gânduri nu se vor împlini. Este aproape imposibil să fii cel mai bun medic de pe planetă. Cine ar hotărî acest lucru, în funcție de ce? În ce moment?

Este bine să-ți pui această întrebare, însă răspunsurile de mai sus sunt capcane pe care ni le întindem singuri și curând vom renunța din simplul motiv că nu se prea poate sau este atât de discutabil încât nu putem face o afirmație în acest sens, nu putem măsura rezultatele, nu știm aproape nimic!

Există un singur răspuns corect și realist la această întrebare:

–       Poți fi cel mai bun de pe planetă în a fi tu însuți!

Da, mai recitește de câteva ori ca să observi profunzimea acestei idei. Este ceva în care nu poți fi întrecut de nimeni. Eu pot spune că sunt cel mai bun Marian Rujoiu de pe planetă. Tu poți spune la fel despre tine. Și, pe zi ce trece, pot deveni un Marian Rujoiu mai bun, la fel ca și tine! Nimeni nu poate concura cu identitatea ta! Ești unic și doar prin această prismă poți fi cel mai bun! În acest moment, ești cel mai bun de planetă. Mâine poți fi mai bun decât azi! Aceasta este încrederea în sine.

Fiecare om are un potențial cu manifestări infinite.  Poate, într-adevăr, potențialul tău este finit, însă manifestările sunt infinite. Ce devii tu în fiecare moment este cel mai bun TU posibil!

Am văzut satisfacția deplină  în ochii oamenilor care au conștientizat că pot face mult mai mult decât își imaginează. . De exemplu, în programele noastre de Firewalking, cum ar fi Leadership 530, după o serie de exerciții de pregătire, participanții trec desculți pe cărbuni încinși fără să se ardă. Acesta este un moment intens în care conștientizează că pot face mult mai multe lucruri decât își imaginează, este un declick ce nu poate fi explicat în cuvine. Poziționarea mentală și emoțională crește în câteva secunde. Automat, ulterior, se va râsfrânge asupra întregii activități personale sau profesionale.

Mersul pe foc a fost o cale la care puteți apela, fiind considerat ca cel mai puternic exercițiu în acest sens. Evident, puteți alege și alte căi sau acțiuni în care să reușiți să faceți ceva total neobișnuit despre care mintea vă spunea înainte că nu sunteți capabili.

Cu cât vei ieși mai des din această zonă de confort inconfortabil, cu atât devii cel mai bun TU de pe planetă  și din întregul univers!

Tu ești cel mai bun TU din UNIVERS și o poți demonstra în fiecare zi! Nimeni nu te poate întrece! Ce părere ai?

Scris de Marian RUJOIU

www.marian-rujoiu.ro
www.traininguri.ro
www.personal-power.ro

[button link=”http://www.traininguri.ro/conferinta-leadership-530/” color=”orange” newwindow=”yes”] click aici : Detalii Firewalking – Leadership 530 grade[/button]

P.S. Cred in ceea ce am scris, sper sa crezi si tu!

Ofera un share sau comentariu daca ti-a placut 🙂 Fiecare om merita mai mult si poate mai mult!

5/5 - (1 vote)

12 thoughts on “Increderea in sine ca esti cel mai bun de pe planeta”

 1. Este simplu: daca ai incredere in tine poti deveni cel mai bun! Evident cel mai bun, masurat cu propriile puteri si ambitii realiste. In felul acesta ii poti inspira si ajuta si pe altii care vor dori sa-ti urmeze exemplul, nu neaparat de a deveni la fel de buni ci suficient de buni pe domenii specifice. Bine ar fi sa tindem toti sa ne valorificam superior potentialul propriu spre un succes colectiv!

 2. Pingback: 13 obiceiuri ale persoanelor de incredere

 3. Pingback: 6 sfaturi - cum sa pari mai destept?

 4. Pingback: Fii tu insuti! Dar cum se face acest lucru mai exact?

 5. Pingback: Arta de a trai si lucrurile importante in viata – povesti cu talc – Marian Rujoiu

 6. Pingback: Ce fac cu viata mea? – Marian Rujoiu

 7. L-am cunoscut pe Gyuri Pascu si pot spune ca este un Om cu mult mai mare decat inaltimea sa fizica. Si nu o spun numai pentru ca suntem din acelasi oras. 🙂

  Fiind profesoara, am privilegiul sa intalnesc astfel de oameni (in miniatura sau in devenire) in fiecare zi. Si, lucrand cu copiii, nu-mi iese nicio clipa din minte ca un pusti razgaiat sau dislectic poate sa devina candva atat un Raskolnikov, cat si un Einstein… si ca asta depinde si de mine, chiar daca doar cat o picatura intr-un ocean. Asa ca imi voi permite sa preiau aceasta idee la ora de dirigentie. 🙂

 8. Asta e o intrebare de baza pentru oricine si-a pus vreodata problema dezvoltarii personale, alaturi de intrebarea cu cele 5 persoane care te-au influentat cel mai mult in viata!

 9. Interesanta intrebare 🙁
  Ce fiinta umana poate afirma ca „este cel/cea mai bun/buna din univers intr-un anumit domeniu”?
  Pot intelege doar ca pe parcursul vieti tindem sa devenim mai buni, sa performam in ceva.Personal ma straduiesc sa fiu buna cu semenii mei, sa-i accept si sa-i tratezi ca pe propria persoana, este foarte greu dar merita incercat.
  Toate cele bune!
  Imi plac provocarile lansate de tine.

 10. foarte intersant si practic.
  mi-a trezit interesul pentru articolele tale in general.

  Mi-am adus aminte franturi dintr-o emisiune la radio,( acum cativa ani) unde era invitat Gyuri Pascu (nu stiu daca am scris corect numele, dar intelegi ca e vorba de cel care s-a lansat cu DIVERTIS, cred ca a facut actorie dar si canta….). El e mic de statura si a fost intrebat cum de nu e complexat. A raspuns (fii atent acum) ca din contra el simte ca limitele lui se intind si cuprind orasul,uneori chiar tind spre infinit !!! ……….

  Mariana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!