Despre puterea gandului

Ai grija ce gandesti pentru ca gandurile tale pot deveni vorbe.
Ai grija ce vorbesti pentru ca vorbele tale pot deveni fapte!
Ai grija ce-ti doresti pentru ca s-ar putea sa se intample!

Sper sa va placa! Un filmulet dragut despre puterea gandului!

DESPRE PUTEREA GANDULUI

Astăzi voi vorbi despre puterea gândului, despre cum, ceea ce gândim ne influențează viața de zi cu zi. Prin viață de zi cu zi înțelegem job, familie, relațiile cu prietenii. A gândi înseamnă a imagina, a vă imagina că puteți să…. Înainte de a face orice lucru, vă veți gândi înainte, vă veți gândi la modul: „Aș putea să merg să fac cumpărături”; ei bine, vă imaginați cum ar fi să mergeți. Dacă aveți o senzație plăcută veți merge, dacă aveți o senzație extrem de neplăcută veți face totul astfel încât să evitați această situație.

De cele mai multe ori, lucrurile devin realitate după ce noi le gândim. În momentul în care putem să ne imaginăm că suntem capabili să facem un anumit lucru, acel lucru devine realitate atunci când noi l-am făcut. Ceea ce gândim, influențează fiecare lucru pe care îl facem. De exemplu, atunci când aveți un prieten/o prietenă, viitor soț/soție, ați avut și situații în care v-ați spus „Știi, nu pot să mă văd cu el, nu pot să mă imaginez cu el în viitor.” Acest blocaj mental – a nu vă putea imagina pe dumneavoastră într-o anumită situație – e cel mai probabil, ca în momentul în care vă veți afla în situația respectivă să nu faceți față, practic să se întâmple ceea ce vă era frică, și anume că nu te înțelegeți, că nu puteți să vă imaginați.

Lucrurile devin realitate după ce sunt gândite. Gândul provoacă ceea ce urmează. De exemplu, vă imaginați pe dumneavoastră ca un om de succes, vizualizați acest lucru, cum ar fi să fiți un om de succes, și vă imaginați, probabil, că ar fi frumos.

Mulți oameni nu pot să se imagineze pe ei ca având succes, pur și simplu nu pot. În acel moment, de cele mai multe ori, acea persoană nici nu va fi o persoană care va avea succes. Probabil vă întrebați care e legătura cu realitatea. Poate sunt simple coincidențe sau pur și simplu nu ies lucrurile așa cum presupune această putere a gândului. Lucrurile sunt extrem de simple. În momentul în care noi ne gândim o dată la un lucru, a doua oară, a treia, a patra oară, în mintea noastră se creează anumite  sinapse care ne modelează modul de a gândi. În momentul în care vă gândiți, vă imaginați pe dumneavoastră ca alergând pe un teren, de exemplu, citind o carte, sau vă imaginați într-un club sau la o coadă la administrație publică. Când vă imaginați, în realitate se întâmplă la fel. Acest lucru s-a demonstrat prin experimente, în sensul că au fost conectați sportivi la anumite aparate și au fost puși să-și imagineze că sunt într-o competiție și că aleargă, să se imagineze pe ei în competiția respectivă. La fel, s-a organizat o competiție și a fost din nou măsurată activitatea cerebrală. Mintea noastră nu face foarte mare distincție între a imagina și a face efectiv lucrul respectiv.

Practic, acest antrenament mental de a ne imagina pe noi într-o anumită situație, ne ajută la a vedea mai ușor oportunitățile. Oportunitățile există peste tot în jurul nostru, unii le văd mai mult, alții mai puțin. Drept urmare, este esențial să puteți să vă vizualizați pe dumneavoastră într-o anumită situație. Ce înseamnă acest a vizualiza? Să vă vizualizați, să simțiți că sunteți în situația respectivă, cu cât vă veți gândi mai mult la situația respectivă, cu atât probabilitatea să se întâmple acel lucru, crește.

De exemplu, aveți examen pentru școala de șoferi și vă imaginați pe dumneavoastră ca făcând o greșeală foarte mare. Vă imaginați la volan și vă gândiți că veți face o greșeală foarte mare, nu veți fi atent la semafor, nu veți vedea un pieton. În acest caz, vă programați pe dumneavoastră să reacționați într-un anumit fel, într-un anumit moment. Adică, dacă ne-am programat pe noi, am putea să ne imaginăm că mă sui la volan, mă imaginez pe mine că văd semnele de circulație, schimb corespunzător vitezele ș.a.m.d. Dacă noi am putut să facem mental această operațiune, cu siguranță o vom putea face și fizic atunci când ajungem în situația respectivă.

Practic, această forță a vizualizării este un antrenament mental pe care îl puteți face în mod gratuit. Vă perfecționați de fiecare dată când faceți acest antrenament mental. Vizualizați, lăsați-vă visele să devină realitate. Nu degeaba se spune „Mi-am văzut visul cu ochii”. Acest lucru înseamnă că înainte de a se întâmpla în realitate, visați, vă doreați acel lucru și vă imaginați că este posibil, într-o măsură mai mare sau mai mică, dar vă imaginați că ar fi posibil.

În momentul în care putem să ne imaginăm pe noi într-o anumită situație, reacționând într-un anumit fel, ne putem imagina pe noi ca pe acele persoane care văd  oportunitățile din jurul lor, cu siguranță că și în realitate se va întâmpla acest lucru. Există o vorbă veche care spune: ai grijă ce gândești pentru că gândurile tale vor deveni vorbe, ai grijă ce vorbești pentru că vorbele tale devin fapte. Așa este. Sau cum spunea Henry Ford: dacă tu crezi că poți, poți, dacă tu crezi că nu poți, nu poți.

Prin urmare, bucurați-vă, bucurați-vă de viață, zâmbiți ori de câte ori aveți ocazia și vizualizați-vă pe dumneavoastră ca pe o persoană bucuroasă. Puteți să vă imaginați ca pe o persoană care se bucură, care se bucură de viață, se bucură de prieteni, se bucură de fiecare lucru din viața lui. Puteți să vă imaginați ca fiind o persoană care se bucură de absolut tot ce se întâmplă? Acesta este primul pas – să vă puteți imagina. Cu singuranță, în momentul în care veți avea contact cu realitatea în legătură cu acele lucruri, automat veți avea o reacție, în consecință, vă veți bucura.

Bucurați-vă, zâmbiți, pentru că merită! În plus, acest antrenament mental de a vă vizualiza într-o anumită situație este un antrenament mental cu rezultate imediate. Acest antrenament mental este în mod gratuit și frumusețea lui constă în faptul că puterea gândului este nemărginită, libertatea lui este totală, vă puteți imagina că orice este posibil.

Practic, imaginația este o lume în care orice este posibil. Cu toate acestea, sunt persoane care nu pot să-și imagineze anumite lucruri. În momentul în care puteți să vă imaginați, de cele mai ori dorința ta este îndeplinită. E un fel de baghetă. Dacă nu puteți să vă imaginați că veți reuși absolut deloc, în acel moment lucrurile vor merge extrem, extrem de greu.

Prin urmare, îndrăzniți, visați, pentru că merită! Bucurați-vă de viață, bucurați-vă de slujbă, și lasați-vă dorințele, lăsați-vă visele să devină realitate. Trebuie doar să le lăsați. Mult succes!

Scris de Marian Rujoiu

astept cu interes comentariile

🙂

4/5 - (2 votes)

17 thoughts on “Despre puterea gandului”

 1. Sincer nu stiu cat de adevarat e…poate nu sunt destul de informata cu privire la acest subiect sau poate n-am pus in aplicare acest „secret”,dar ceea ce te face sa te simti fericit nu e intotdeauna bine,de exemplu cei care se drogheaza….drogandu-se cred ca se simt fericiti sau au o „stare de fericire”,deci care ce este „bine” pana la urma sa faci ceea ce te face sa te simti fericit sau nu?

 2. cauta pe blogul meu articolul Legea Atractiei, vei gasi acolo indicate mai multe resurse si autori

  lasa-mi un comentariu acolo (sa nu transformam blogul lui marian in messenger 🙂 ) si iti trimit eventual si niste ebooks

 3. @TheOne

  din pacate nu este atat de simplu! nu ajunge sa iti imaginezi, sa crezi si sa iti doresti…

  trebuie sa si actionezi si, mai ales, sa iti invingi piedicile interioare (counter beliefs)

  daca te chiar intereseaza, poti studia :), daca vrei doar sa fii gica-contra, da, ai dreptate 😛

 4. Pingback: Rujoiu Marian » Blog Archive » Despre puterea gandului

 5. Nu exista nimic mai complex, nimic mai perfect decat mintea umana, nu creier… ci minte…
  Noi suntem ceea ce gandim…. fie ca vrei sa crezi, fie ca nu vrei….oricum actioneaza… Secretul actioneaza… fara exceptii…
  Mai devreme sau mai tarziu, intr’un fel sau altu…totul se intampla asa cum ne imaginam….fara exceptii….
  Eu primesc ce’mi doresc, eu fac ce imi doresc, eu sunt ce imi doresc…
  Suntem singura fiinta de pe planeta care nu are limite…asta ar trebui sa va zica ceva…
  Doriti’va… si veti avea…

 6. Am citit si eu despre secret dar din pacate nu l am folosit destul. Exact cum zice trebuie folosit ca sa-l intelegi mai bine. Cred si eu in puterea gandului si in legea atractiei dar probabil nu indeajuns. Nu credem in minuni dar nici nu folosim puterile oferite pt a le putea infaptui. Credinta e totul!

 7. @Darael,

  iti dai seama cat de amuzanta este situatia? 🙂 ceea ce faci dovedeste intocmai faptul ca Legea Atractiei functioneaza: esti sceptic si ca atare ATRAGI in viata ta tot felul de dovezi stiintifice, profane sau pseudostiintifice si oameni care sa demonstreze ceea ce crezi (ca nu functioneaza)

  eu fac acelasi lucru, doar ca eu cred si, ca atare, atrag dovezi stiintifice, profane sau pseudostiintifice si oameni care demonstreaza asta 🙂

  succes 😉

  PS: targetul meu este $ 1.000.000, dar trebuie sa intelegi ca a te folosi de legea atractiei presupune un stil de viata, nu a raspunde la diverse provocari

 8. Nu e o cercetare facuta de un institut. E o sondare prin discutie directa cu multi oameni care au vazut filmul si au incercat sa aplice ce au vazut acolo.

  Nu sunt mii de oameni, sunt sub o suta, dar e deja un numar semnificativ pentru mine. Chiar cei care au reusit ceva, au „ratat” nenumarate alte incercari dupa spusele lor.

  Eu am „provocat” multi entuziasti la ceva banal. Daca le merge, daca au o relatie asa de buna cu Universul, sa isi propuna sa faca rost de 100.000 euro. EI, pentru EI. Cand au acei bani, sa imi dea mie suma. Pana acum, nimeni nu a reusit acest lucru simplu si banal (fata de marile succese de care vorbesc toti).

  Daca vrei sa vezi o demonstratie de discutie, iti spun unde – nu e reclama (nu fac asa ceva): http://www.umbluliber.com/spiritual/legea-atractiei-manca-ti-as/

  Chiar daca pare ca vreau demonstratii, eu nu vreau asa ceva. Vreau doar ca cine stie sa faca aceste lucruri, sa le faca asa cum spune. Daca e usor, sa ma ajute cu ce a primit.

  O sa intrebati de ce cer 100.000 euro. Nu ma leg de 100.000 euro, dar e ceva mai usor de gasit decat Iubirea. Daca ceream sa mi se dea Iubire, nu stiu daca gaseam 1 om la 1 milion care sa imi dea asa ceva, cu sau fara secret.

  @ Stefan Murgeanu – am citit. Din ce am citit, am dedus ca stii tot si folosesti cu succes tehnica. Ce spui, te bagi la provocarea mea de 100.000 euro ? Sa ii faci TU pentru TINE ? Nu sunt greu de gasit, cand ii faci, imi spui. Sunt prin zona.

 9. Pingback: Links 28.09 reloaded - Concediaza-ti seful!

 10. @darael

  motivul pentru care (aparent) nu functioneaza legea atractiei pt cei 85% este banal: de fapt functioneaza, dar ei nu inteleg asta (inca);

  in primul rand trebuie sa intelegi ca filmul the secret nu este decat un teaser, prezinta doar bazele (este ca in copilarie cand studiam chestionarele rutiere ale fratilor mai mari sau parintilor si cunosteam principalele semne de circulatie, iar in unele imagini cu intersectii si masini puteam sa ne dam seama care masina are prioritate, dar, in realitate, nu eram inca in stare sa conducem o masina, traficul este ceva mai complex decat cateva semne de circulatie)

  filmul are doua mari lacune:

  1. nu insista deloc asupra importantei ACTIUNII (se mentioneaza, dar nu se insista deloc, ceea ce este gresit)

  2. nu prezinta deloc importanta SUBCONSTIEnTULUI si a gandurilor, dorintelor ce zac acolo in fiecare om (pt fiecare bit de informatie constienta, in subconstient exista cca 7 miliarde de biti de informatie latenta)

  intra pe blogul meu si vei gasi mai multe resurse si materiale pe care sa le studiezi, pentru a intelege mai bine aceste lucruri si, mai ales, pentru a beneficia la maximum

  succes 🙂

  1. @ darel
   Este in regula, ai dreptul sa crezi altceva. Cat despre cifrele prezentata, exact in procente, nu le pot da crezare daca nu reprezinta o cercetare serioasa. Daca este o parere personala si ati incercat sa o exprimati in procente, nu este frumos, pentru ca ati generalizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!