Video – Fii tu insuti! Dar cum se face asta?

fii tu insutiÎn acest episod trei vorbesc pe scurt despre indemnul tot mai intalnit: fii tu insuti!  Acest concept este interesant atât din punct de vedere al dezvoltării personale cât și profesionale,  până ne punem întrebarea: Dar cine sunt eu de fapt?

Vizionare plăcuta și folositi butoanele de sharing mai departe dacă v-a plăcut 🙂

Totodată vă lansez provocare de a lăsa un comentariu la final cu un răspuns la întrebarea: Ce înseamnă să fii tu insuti?

 Video – Fii tu insuti!

Fii tu insuti – dar cum se face asta?

Fii tu insuti nu-i o întrebare simplă. Uneori doar a ne pune această întrebare ne poate induce în eroare. Alteori răspunsurile care ni le dăm ne poate induce în eroare. Ar fii potrivită oare o altă întrebare!
fii tu insuti este un indemn destul de des primit de fiecare din noi de la ceilalți. Uneori ne trezim și noi dând sfatul: Fii tu însuți!
Prespunând că suntem de acord cu această ipoteză, că ar trebui să fim noi înșine, apare imediat întrebarea:

Bun, sunt de acord să fiu eu însumi (însămi), dar cine sunt eu de fapt?

Este drept, nu trebuie să fii nici doar ce vor ceilalți. Urmărind videoul: fii tu insuți dar cum se face asta vei vedea ce înseamnă în viziunea mea a fii tu însuți.

Mulți oameni, acuză alți oameni că nu au curajul de a fi ei însăși. Poate și tu te-ai gândit la asta. Totuși, uneori ne lipsește curajul, uneori ne lipsește claritatea de a știi cine suntem. Pentru a avea curajul de a fii tu insuți, cred că este nevoi să știi ce însemnă de fapt a fii tu însuti.

Fiecare din noi are provocarea de a face diferența între cine vrem noi să fim (sau suntem cu adevărat) și cât din aceste lucruri sunt ale noastre sau ale celorlalți (societate, profesori, mass media, etc) Vă sugerez totodată și acest exercițiu de autocunoaștere (clik aici).

Fii tu insuti – citate celebre

Este clar că îndemnul : fii tu insuți este lansat și de cei mai luminați oameni ai planete. Nou celorlalți, ne râmâne să vedem cum se face asta. Vezi și această mică colecție de citate, lasă-te inspirat de ele în drumul către a fii tu insuți, iar la final, lasă și părearea ta: un citat din tine 🙂 despre ce însemnă pentru tine să fii tu însuți.

Dacă eşti tu însuţi, înainte de toate tu însuţi, dacă ai rădăcinile adânc împlântate în viaţă, în concret, nimic nu te poate rata. – Mircea Eliade

Astăzi, eşti tu însuţi. E mai adevărat decât orice alt adevăr, nu există nicio persoană în viaţă care să fie mai „tu” decât eşti tu însuţi . – Dr. Seuss

Dacă eşti modest, se spune că n-ai făcut nicio ispravă. Dacă eşti strălucit, se spune că eşti orgolios. Dacă eşti pios, se spune că eşti ipocrit. Dacă eşti puternic, se spune că eşti despot. Dacă eşti tăcut, se spune că eşti ciudat. Dacă eşti blând, se spune că eşti linguşitor. Dacă eşti perseverent, se spune că eşti încăpăţânat. Există oare vreo calitate ce nu poate fi tendenţios interpretată? – Proverb Sanscrit

Întotdeauna fii tu însuţi, exprimă-te pe tine însuţi, ai credinţă în tine însuţi, nu ieşi din calea ta pentru a te uita la o personalitate de succes şi a o imita. Bruce Lee

Nu încerca să fii de folos. Încearcă să fii tu însuţi: asta e de ajuns. – Paulo Coelho

Nu fii tu însuţi, fii cineva puţin mai bun!- Mignon McLaughlin

Fii tu însuţi şi fii fericit! Aceasta este responsabilitatea şi datoria ta pe acest pământ. – Ursula Yvonne Sandner

Primul lucru este acela de a te accepta în mod profund pe tine însuţi. Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii nu au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient. – Osho

Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele. – Osho

Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îţi pui niciodată problema propriului tău potenţial. Şi toată nefericirea provine din faptul că nu eşti tu însuţi. Fii doar tu însuţi şi toată nefericirea şi toată competiţia cu ceilalţi dispar; nu îţi mai pasă că alţii au mai mult, că nu eşti tu cel care are mai mult. Dacă vrei ca iarba să fie mai verde, nu are rost să priveşti în curtea vecinului. Este atât de simplu ca iarba să fie mai verde! Omul trebuie să fie înrădăcinat în propria sa energie potenţială, indiferent care este aceasta. Lumea va fi atât de mulţumită astfel, încât acest fapt vi se va părea pur şi simplu incredibil. – Osho

4.7/5 - (3 votes)

7 thoughts on “Video – Fii tu insuti! Dar cum se face asta?”

 1. Sa fii tu insuti inseamna sa nu te lauzi sau sa te prefaci ca esti diferit ca sa impresionezi oamenii, sa fii constient de proprile tale nevoi si sa incerci sa-ti indeplinesti acele nevoi, sa nu te prefaci ca esti bogat sau ca ai gusturi pe care nu le ai, sa nu minti sau sa-ti schimbi comportamentul temporar pentru a impresiona oamenii.

  Sa fii tu insuti inseamna sa nu fii fals din punct de vedere social. Sa fii fals este obositor, cand te prefaci ca esti ceva ce nu esti nu te simti bine, o faci de nevoie. Cand te comporti intr-un anume fel ca sa faci pe cineva sa te placa, nu o faci pentru ca asa simti sa faci.

  Sa fii tu insuti nu inseamna ca nu te cenzurezi niciodata sau ca nu te abtii niciodata. Poate intr-o zi nu ai chef de munca si simti sa pleci de acolo, in cazul ala nu-ti recomand sa faci ce simti. Sa fii tu insuti inseamna ca „nu pui de la tine” cand vine vorba despre personalitatea ta. Ca nu te prefaci ca esti mai mare decat esti. Ca nu te prefaci ca esti mai mult decat ce esti. Fiindca acest lucru este obositor si in multe cazuri fara rost.

  Uneori, oamenii nu sunt falsi si prefacuti ca sa se laude sau sa obtina ceva de la tine, ci pentru ca nu cred ca vor fii placuti pentru cine sunt, asa cum sunt ei de fapt, au o parere proasta despre ei si presupun ca si ceilalti trebuie sa aiba. Asa ca pentru „a se evita pe ei insisi” isi construiesc aceasta carapace falsa, aceasta personalitate falsa, deasupra lor: rad cand nu vor sa rada, fac glume desi nu au chef, incearca sa mentina atmosfera ca sa faca oamenii sa-i placa. Precum un clown care plange inauntru.

  Parerea mea este ca – este imposibil sa fii placut pentru cine esti cat timp porti o fatada. Cat timp te prefaci ca esti mai mare decat esti nu are nimeni cum sa te placa pentru cine esti fiindca nimeni nu stie cum esti tu de fapt. Chiar daca te place lumea, te vei simti ca nu te place pentru cine esti. La munca lumea are nevoie de tine sa faci chestii, esti acolo pentru bani nu pentru ochi buni. Dar in viata personala cine te place pe tine te place asa cum esti, cu calitati si defecte, cu bune si rele.

 2. Mi-a placut materialul si sunt de acord poate 99% dar daca e un om rau care se simte bine facand rau mereu altora atunci ar trebui sa faca ceva sa se schimbe, dar cum daca e bine sa fie el insusi. Practic asta este viziunea lui despre viata.

 3. Pingback: Ce este si ce nu este dezvoltarea personală? – Marian Rujoiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!