Fericire – 13 obiceiuri ale oamenilor Fericiti (E-Book Gratuit)

Fericire – Un singur cuvânt cu 1000 de înțelesuri. Dacă te întrebi pur și simplu ce-ai putea face pentru a fi mai fericit fără să te coste nimic, poate doar angajamentul tău și puțin efort, e-book-ul pe care l-am realizat este ușor de citit, ușor de parcurs și ușor de aplicat.

Din acest articol despre fericire poti sa afli:

  1. care sunt cele 13 obiceiuri (bonus poți desccarca e-bookol gratuit)
  2. care sunt cele 7 mituri spulberate de oamenii de stiință privind fericirea
  3. iti recomand și o carte, dacă totuși vrei să mergi mai departe cu studiul tău.

[/bullet_block]

[file_download style=”2″][download title=”E-book – 13 obiceiuri care ne fac mai fericiti – Marian Rujoiu” icon=”style1-Pdf-64×64.png” file=”https://www.marian-rujoiu.ro/wp-content/uploads/2014/01/e-book-13-obiceiuri-care-ne-fac-mai-fericiti.pdf.zip” package=”” level=”” new_window=”Y”] Formatul fișierului este arhiva, iar după ce-l descarci in calculator il dezarhivezi si-l vei avea ca PDF[/download][/file_download]

Se împlinesc aproape 4 ani de când studiez și experimentez fericirea sub diferitele ei forme. I-am ascultat pe cei mai înțelepți oameni, am discutat cu oameni fericiți și nefericiți și am desprins esența, nu neapărat a ceea ce înseamnă fericire ci mai degrabă a acelor obiceiuri care ne fac fericiți. Oamenii fericiți au anumite obiceiuri, indiferent de nivelul lor de trai. Fie că au bani mai mulți sau mai puțini, am fost surprins să găsesc obiceiuri identice atât la milionari cât și la acei oameni care nu știu ce vor mânca mâine.

De la budiști la neurologi, de la milionari la nici un venit, sunt totuși lucruri care cu toții le au în comun. Cel mai interesant este că practicarea acestor obiceiuri ne face mai fericiți. Într-un fel sau altul fiecare tânjește să fie mai fericit, chiar și la extrem. Am întâlnit oameni, care pentru mine au fost puțin ciudați. Aceștia erau fericiți doar dacă erau nefericiți. Trecând peste aceste excepții, vedeți obiceiurile și integrați-le în viața voastră. Nu costă nimic, iar beneficiile sunt nemăsurate. Mă uit la câte lucruri am pierdut neînțelegând aceste simple principii care te transformă dintr-un om nefericit într-un om fericit.

Am relizat și un calendar printabil pentru 2014 care conține aceste reguli. Dacă dorești o scurtă detaliere a acestor reguli te invit să descarci gratuit e-bokul de mai jos.

”Prețul” este mic, un gest din partea ta de a împărtăși și către prietenii tăi acest material.

P.S. Regulile pe care le-am expus le vei înțelege pe deplin numai parcurcând e-bookul.

 

descarca
descarca ghidul prin click pe poza
calendarul fericirii
Calendarul varianta printabila  care contine cele 20 de obiceiuri.
click aici pentru descarcare
Cele 13 Reguli pentru fericire – click pentru descarcare varianta printabila
Dacă te întrebi cum să fii fericit, e-bookul oferit gratuit este ocazia perfectă să vezi ce obiceiuri poți implementa în viața ta astfel încât să fii mai fericit. Dincolo de lista sumară pe care o ofer mai jos, care-ți poate da impresia ca ai înțeles despre ce este vorba, în ghid vei găsi detalii de finețe despre fericire și ce înseamnă cu adevărat implementarea acestor obiceiuri.

Cum sa fii fericit?

Ce ne face fericiti? Ce este cu adevarat fericirea? Răspunsul il gasești in aplicarea simplelor principii enumerate mai jos.

[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”13.png” width=”” alignment=”center”]

[/bullet_block]

[file_download style=”2″][download title=”E-book – 13 obiceiuri care ne fac mai fericiti – Marian Rujoiu” icon=”style1-Pdf-64×64.png” file=”https://www.marian-rujoiu.ro/wp-content/uploads/2014/01/e-book-13-obiceiuri-care-ne-fac-mai-fericiti.pdf.zip” package=”” level=”” new_window=”Y”] Formatul fișierului este arhiva, iar după ce-l descarci in calculator il dezarhivezi si-l vei avea ca PDF[/download][/file_download]

Ce nu ne face fericiti? Mituri despre fericire!

Interesant a fost ca la câteva zile după ce am finalizat acest ghid, am găsit un articol publicat de DailyWorth care reuneste laolata mai multe cercetari in care o serie de miturilor sunt spulberate de cercetători.  (cercetatorii nu sunt britanici 🙂 ). Lista Miturilor spulberate despre fericire o gasiti mai jos, insă puteti merge la sursa articolului sa vedeți detaliile despre fiecare.

[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”71.png” font_shadow=”none”]

  • Dacă încerci să cauți fericire, o să fii mai împlinit
  • Dacă îmi cer scuze mă voi simți mai bine
  • M-aș simți mult mai bine dacă mi-aș da frâu liber dorințelor
  • Aș fi fericit dacă aș arăta perfect
  • Dacă aș avea mai mulți bani, aș fi fericit
  • O muncă mai ușoară sau mai bine plătită e tot ce am nevoie
  • Dacă ești mereu în contact cu toată lumea, te simți bine

[/bullet_block]

Fericire, conform Wikipedia este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale. 

Cred că atunci când facem referire la fericire ar trebui să nu o vedem neapărat ca un scop din a fi fericiți. Cel mai interesat la mine a fost, după ce am început să practic obiceiurile, fericirea a apărut ca un efect al celor 13 obiceiuri pe care le-am practicat.

fii fericit - tal ben shahar - despre fericireSi cartea despre fericire pe care am promis ca v-o recomand se numește Fii fericit! și este scrisă de  Tal Ben-Shahar. Tal Ben-Shahar a devenit titularul unui curs de psihologie pozitivă la Universitatea Harvard la care s-au înscris iniţial opt studenţi. Ceva s-a intamplat pentru că în următorul an numărul acestora a ajuns la 885, iar de-a lungul timpului acest curs, care stă la baza cărţii de faţă, a ajuns să fie cel mai popular de la Harvard, fiind audiat astăzi de aproximativ 20% din numărul total de studenţi.

[file_download style=”2″][download title=”E-book – 13 obiceiuri care ne fac mai fericiti – Marian Rujoiu” icon=”style1-Pdf-64×64.png” file=”https://www.marian-rujoiu.ro/wp-content/uploads/2014/01/e-book-13-obiceiuri-care-ne-fac-mai-fericiti.pdf.zip” package=”” level=”” new_window=”Y”] Formatul fișierului este arhiva, iar după ce-l descarci in calculator il dezarhivezi si-l vei avea ca PDF[/download][/file_download]

5/5 - (1 vote)

11 thoughts on “Fericire – 13 obiceiuri ale oamenilor Fericiti (E-Book Gratuit)”

  1. „Am întâlnit oameni, care pentru mine au fost puțin ciudați. Aceștia erau fericiți doar dacă erau nefericiți. „.
    Cred că acum un an am dat de blogul ăsta și am citit ceva din articolul ăsta și PDF. Azi am dat căutare după „oameni care sunt fericiti ca sunt nefericiti” fiindcă atunci când am văzut afirmația asta a fost un șoc pentru mine.

    Și te-aș ruga, dacă poți, să-mi explici CUM și CARE era modul de viață al acelor oameni. Adică erau ceva de genul masochiști care își găseau plăcere în a suferi și a-și face rău? Sau cum?
    Aș aprecia dacă mi-ai răspunde.

    1. Buna Dan,
      Nu cred ca exista un singur raspuns la provocarea lansata de tine. Cel putin eu asa cred. Nu neaparat as spune ca era masochisti. Daca ar fi sa incerc sa simplific as spune asa> Oamenii joaca fel si fel de roluri, unele premediate altele nu. Unii oamenii se intampla sa fie nefericiti. Nereu;ind sa iasa din aceasta situa’ie se obisnuiesc cu ea si considera ca nu se poate iesi. Chiar daca nu este plăcut să fii nefericit, totuși nu presupune nici-un efort la mijloc. La un moment dat obișnuindu-se cu aceasta situație, asmându-și acest rol, joaca acest rol al nefericiților și ori de câte ori sunt nefericiți ei sunt fericiți. Aceasta fericire apare mai degraba ca o congrueanță întrna între ceea ce fac sau nu fac și rezultat. Acum imi dau sema ca probabil ar trebui sa scriu un articol, nu pot sintetiza doar intr-o fraza, două.
      Alta perspectivă este triunghiul: Victimă, Agresor, salvator. În acest triunghi victimele sunt fericite, asemenea salavatorilor sau agresorilor. Ar fi multe de spus 🙂

  2. principiile sunt excelente, doar trebuie gasita si o masura in care sa aplicate pentru a nu ajunge in cealalta extrema, in a oferi mai mult decat avem de dat. nu le putem aplica la modul ideal decat daca suntem calugari budisti si traim intr-o manastire din Nepal.

  3. Pingback: Emotii - ce sunt emotiile pozitive si negative?

  4. Pingback: Gandirea pozitiva – 4 căi prin care poate fi antrenată Extreme Training

  5. Pingback: Pozitivism - O poveste cu talc care să te inspire Marian Rujoiu

  6. Pingback: Gândirea pozitivă - 4 căi prin care poate fi antrenată și valorificată

  7. Pingback: video - inspiratie, Bucurie si Implinire Marian Rujoiu

  8. Pingback: Mai fericit ca oricand

  9. Pingback: Arta de a trai si lucrurile importante in viata – povesti cu talc – Marian Rujoiu

  10. Pingback: Cum scapi de stres? (Managementul Stresului) – Marian Rujoiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!