Pozitivism – O poveste cu talc care să te inspire

Am primit ”reclamația” că weekendul trecut nu am mai postat o poveste cu tâlc, astfel că am trecut la treabă și am ales o poveste despre pozitivism și despre cum viața îți arată mai târziu că Este foarte bine că s-a întâmplat așa. Citiți povestea, aplicați morala și vedeți și filmulețul creat de mine la final, iar dacă v-a inspirat dați share mai departe 🙂

Povestea cu tâlc despre pozitivism

A fost odată un rege african, care avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca, indiferent de situaţia în care se afla, fie ea bună sau rea, să spună mereu:

E foarte bine!
Într-o zi, regele şi prietenul său se aflau la vînătoare. Prietenul încărca şi pregătea armele pentru rege. Din greşeală, o armă s-a descărcat şi i-a retezat regelui buricul degetului mare de la mîna stîngă. Fără să fie impresionat de situaţie, prietenul a remarcat, ca de obicei:

„E foarte bine!”.

Regele, rănit şi urlînd de durere, a replicat:

„Nu, nu e bine deloc!” şi a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.
Peste ceva timp, regele vîna într-o zonă periculoasă. A fost capturat de un trib de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proţap şi se pregăteau să-l pună pe foc. Dar unul dintre canibali a observat că regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstiţioşi, canibalii aveau ca regulă să nu mănînce pe nimeni care nu era complet întreg. Aşa că l-au eliberat pe rege. La întoarcerea acasă, regele şi-a reamintit de întîmplarea de la vînătoare, cînd îşi pierduse o parte din deget şi, cuprins de remuşcări, a ordonat ca prietenul lui să fie eliberat din închisoare.
„Ai avut dreptate”, i-a spus prietenului proaspăt eliberat.

„A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului.” şi a început să-i povestească păţania cu canibalii. Apoi îi spuse: „Îmi pare foarte rău că te-am trimis la închisoare atîta vreme. A fost urît din partea mea să fac acest lucru.”

„Nu-i adevărat“, a replicat prietenul, „Este foarte bine că m-ai închis!”
„Ce vrei să spui cu asta, că este foarte bine?!? Cum poate fi bine să stai la închisoare?”

Dar răspunsul îi deschise ochii: Dacă n-aş fi fost în puşcărie, aş fi fost cu tine şi mie nu îmi lipseşte nici o bucăţică din deget.”

[testimonials style=”8″ margin_top=”” margin_bottom=””][testimonial name=”Marian Rujoiu” company=”” href=””]

Totul depinde de semnificația pe care o dăm fiecărei întâmplări. Tot ceea ce ni se întâmplă putem să considerăm că este bun sau rău. Însă, nimic nu este rău sau bun în sine, ci doar interpretarea noastră face să fie într-un anumit fel. Și eu de multe ori m-am plâns că nu este bine ce s-a întâmplat, totuși fiecare întâmplare,  mai devreme sau mai târziu, s-a dovedit a fi un lucru bun pentru mine.

Este simplu,  dacă vrei să fii mai fericit, schimbă semnificația pe care o dai lucrurilor, stă 100 % în puterea ta!

[/testimonial][/testimonials]

Și la final un video la final despre pozitivism, bucurie, fericire și autoîmplinire

[video_player type=”youtube” width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″]aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vd2F0Y2g/dj1RRzV2SllINDhlaw==[/video_player]

4.7/5 - (3 votes)

9 thoughts on “Pozitivism – O poveste cu talc care să te inspire”

  1. Viata nu e perfecta,si nici deosebit de fericita nu e (altfel putini dintre noi am mai merge la serviciu,am mai cauta prieteni adevarati,am mai tinde sa avem iubit/iubita (macar din punct de vedere sufletesc). Putini am pune în fiecare luna bani deoparte,renuntând la lucrurile mai putin importante,pentru ca sa mergem cel putin o data pe an la munte sau la mare,pentru a ne simti bine si a ne distra sanatos. Viata nu este însa perfecta. Iar lucrurile nu sunt,nici macar nu arata cum ar trebui sa fie. Iar asta ne transmite un adevar important: viata de pe Pamânt în momentul actual nu este totul! Nu am fost creati doar sa traim o viata absolut banala si practic fara rostul ei initial 70-80 de ani dupa care sa disparem definitiv atât din viata ca fiinte vii cât si de pe suprafata Pamântului. Observam cât se poate de clar ca scopul pentru care a fost creat Pamântul înca nu s-a împlinit. Si noi sa ne asteptam ca scopul nostru (egoist prin excelenta) sa se împlineasca?? Oamenii gem în saracie si mizerie,în foame si dezastre,pur si simplu sunt familii si oameni care nu au ce pune pe masa astazi. Si noi sa ne vedem casatoriti,cu familie si copii si sa ne batem în piept ca ne-am realizat scopurile?!! Pe urma ne da viata ,,lovitura sub centura”,care este menita sa ne ajute sa ne trezim la realitate,sa întelegem ce e mai important în viata noastra: sa ne bucuram de tot ceea ce viata ne ofera,fara sa încercam sa schimbam ce nu se poate schimba acum. Pentru ca planul Universului nu este pentru acest moment fericirea oamenilor,(fiindca altfel am fi obligati sa fim fericiti,cum e în China si Coreea de Nord,cum era sa fie si la noi daca n-am fi fost atenti si nu ne-am fi desteptat putin spiritul. Ce pacat c-a adormit la loc. Mare pacat! Un sacrilegiu poate! Care va fi platit de generatiile viitoare. Si îl vor plati foarte scump,mult mai scump de cât am platit noi consecintele pactului Ribentrop-Molotov. Revenim din zona politica. Fiecaruia ne place sa avem un sot,respectiv o sotie. Dar ne-am întrebat vreodata: Cu interiorul cum stau? Cât de bine ma înteleg cu sotul/sotia din interiorul meu? Sunt constient de faptul ca îl/o am acolo? Cum tratez de fapt cu el/ea,cel din interior ma refer? Îl/o iubesc,tratez cu tandrete,sincertate,iubire? În acest caz si doar în acesta ma voi bucura si de o casnicie fericita cu un sot/o sotie reala ca si noi,din lumea asta reala,etern neâmplinita. Pentru ca viata este un experiment al regasirii de sine. Iar pâna nu reusim sa ne regasim Sinele adevarat,sotia reala a vietii noastre,cautam în van Iubire,averi,case,bani,confort si fericire. Si ni le poate oferi doar cine a reusit sa o gaseasca: maestri spirituali în viata,inclusiv Isus Hristos,Maica Domnului si alti sfinti care sunt în domeniul spiritual. Pentru ca restul o cauta înca. Pacea si Iubirea sa fie cu voi toti!

  2. te rog sa ma ajuti sa vad semnificatia – pozitivismul,in decesul unei mame bolnave de cancer; nu sunt carcotasa, nu sunt gicacontra,sunt doar confuza. multumesc.!

  3. Eu cred ca melodia pe care ai preferat-o e putin cam tragica,prea dramatică pentru cei ce o vor asculta…Știi,noi oamenii suntem mai sensibili,mai manipulabili prin sunete,dacă decizi să faci ceva puțin mai pozitiv apelează la niște sunete calde!Textul va fi mult mai bun dacă folosești diacritice,în ansamblu totul e bunicel,aștept următoarele filmulețe,baftă!

  4. Multumim! Ne-ati oferit ganduri pozitive ce ne dau o starea de bine si de sanatate!Dar as mai avea ceva de adaugat: Nimic fara Dumnezeu!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!