Implinirea dorintelor I Vrei solutia magica pentru o viata minunata?

Am întâlnit mulţi oameni în ultima vreme nemulțumiți de propria situație, oameni competenți care și-au pierdut joburile, antreprenori care au falimentat sau persoane nefericite în viața de cuplu. Într-un fel sau altul fiecare mi-a cerut sau și-a dorit o soluție magică privind rezolvarea acestor probleme. O să regăsești în acest articol care este această soluție propusă,  practic un scurt  ghid pentru implinirea dorintelor dar înainte de toate vreau să lămurim împreună câteva lucruri.

Vreau să te avertizez că acest articol nu este unul confortabil pentru tine care-l citești dacă te afli într-una din situațiile de mai sus. Dacă ești într-un moment în care cauți compasiune, nu ai nimerit unde trebuie, acesta este un articol totalmente inconfortabil, prin urmare nu-i nicio supărare dacă te reîntorci la activitățile tale și renunți la citirea acestui articol.

Pentru început enunț trei idei legate de implinirea dorintelor:

 1. Eşti responsabil pentru ce ți s-a întâmplat.
 2. Ești responsabil pentru situația prezentă.
 3. Ești responsabil pentru ceea ce urmează. [/box]

Obişnuim să ne plângem des și observ că devenim tot mai pricepuţi în această profesie. Aproape a devenit o profesie, așa este! Centrul existenței multor oameni este că ei se plâng. Să fim serioși! Asumă-ți responsabilitatea pentru ce ţi s-a întâmplat, nu mai găsi scuze, nu mai inventa motive și nu mai da vina pe context. Cu siguranță, la un moment dat nu ai făcut o alegere bună sau una inspirată, altfel nu ajungeai în această situație.

Pune diagnosticul corect!

În cele mai multe situații apelăm la medici pentru a ne rezolva problemele de sănătate. Un medic bun, înainte de toate, trebuie să pună un diagnostic bun. Cum ar fi să mergi la un doctor, să-i spui că te doare puțin capul, iar el să se uite lung la tine și să-ți spună: “Este în regulă, intri în operație peste o oră și o să-ți fac o operație pe creier”. În mod cert ai fi sigur că ai de-a face cu un nebun și ai fugi cât te-ar ține picioarele, motivele fiind evidente.

Cum ar fi dacă ai începe să te comporți tu față de tine ca un medic extraordinar de bun. Adică să fii capabil să-ţi pui un diagnostic corect. Ce înseamnă de fapt un diagnostic bun:

 1. Să-ți asumi responsabilitatea pentru situația în care te afli.
 2. Să-ți asumi responsabilitatea că tu ai acționat într-un mod potrivit să ajungi în această situație.
 3. Să pui pe o listă cauzele exacte.
 4. Să pui pe o listă simptomele cu exactitate.
 5. Să analizezi în profunzime atât cauzele, cât și simptomele.
 6. Să vezi în prezent ce minusuri majore ai tu și care te țin blocat în această situație.

Doar astfel ajungi să-ți pui diagnosticul corect.

Gândeste-te la lucrurile de mai sus. De exemplu pentru punctele 1 si 2 trebuie sa obții un răspuns intern. Sa fii de acord că tu ești principala cauză. Dacă nu vei fi de acord viața ta va arăta la fel și-n viitor. Acum ia o foaie și notează răspunsurile începând de la punctul 3 la 6. Poți folosi calculatorul sau orice îți este la îndemână. I-ați un răgaz de câteva minute și răspunde la întrebări și abia apoi citește mai departe!

Ai ajuns să citești în continuare fără să scrii răspunsurile, te-ai gândit că o să o faci mai încolo sau ți-ai dat fugitiv răspunsuri mentale? Ai ales să amâni să răspunzi? Bănuiesc că mulți dintre voi au avut tendința aceasta. Nu este deloc un lucru bun, și fără supărare probabil și în trecut ai amânat lucruri pe care nu le-ai considerat importante și te-ai trezit în situația în care nu mai puteai face nimic pentru că era prea târziu. Amânarea va fi bolovanul care te va scufunda!

Te invit să te reîntorci să-ți răspunzi onest! Poți spune despre mine că sunt chițibușar, insistent sau oricum altcumva, prefer însă să mă desconsideri acum și să ai o viață exact cum îți dorești. Așadar, reîntoarce-te și răspunde întrebărilor! Dacă ai făcut-o deja îți cer scuze că am fost sceptic . Bun, și acum ce-i de făcut?

SOLUȚIA MAGICĂ PENTRU IMPLINIREA DORINȚELOR– ACȚIONEAZĂ DIFERITplan dezvoltare personala - implinirea dorintelor

”Primul semn al nebuniei este să procedezi la fel și să te aștepți la un rezultat diferit” – Albert Einstein

Mulți oameni confundă neadaptarea cu perseverența. Ei consideră ca dacă sunt perseverenți în a cere, de exemplu un salariu de 1000E/lună pentru că sunt calificați, ei consideră că este o chestiune de onoare și perseverență să continue. Este perseverență, însă fără un plan B devine automat neadaptare. Nu au cu ce-și plăti facturile, copiii nu au rechizitele necesare, casa riscă să fie luată de bancă și nu se pot duce să muncească pentru 500E până n-o să-și găsească acel job de 1000 E? Nu este doar neadaptare, este ceea ce în limba română se numește LENE, si este aproape imposibil sa vorbim de implinirea dorintelor dacă iși baga coada Lenea.

Bun, mergând mai departe și discutând foarte serios trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce va urma. Viitorul va fi un efect al acțiunilor pe care le întreprinzi astăzi, iar pentru a scăpa din impas, oricare ar fi acesta, trebuie să încerci să acționezi în mod diferit pentru implinirea dorintelor tale. Încearcă alte căi decât cele folosite până acum. Fă-ți un plan, schițează-l și gândește în profunzime, nu mai amâna. Câteva exemple în cazul în care nu-ți găsești un loc de muncă ar putea fi:

Dacă nu-ți găsești un loc de muncăimplinirea dorintelor - gasirea unui loc de munca

 1. Citește lecturi motivaționale pentru a-ți amplifica energia, mergi la cursuri, seminarii sau conferințe, apoi exersează ce ai invățat.
 2. Pregătește-te mai mult pe domeniul tău (chiar autodidact) și pune în practică.
 3. Oferă-te să muncești gratis (dacă vei fi bun și compania are nevoie de ceea ce faci, vei fi păstrat).
 4. Renunță la a mai trimite CV-uri la pachet. Acționează inteligent: folosește Linkedin corect, Facebook, trimite scrisori de intenție cu adevărat personalizate, personalizează-ți CV-ul (găsești mai multe sfaturi aici: https://www.marian-rujoiu.ro/7-sfaturi-cum-sa-ti-cauti-eficient-un-loc-de-munca/ ).
 5. Caută cursuri gratuite (sunt foarte multe pentru șomeri).
 6. Folosește-ți la maxim timpul pentru implinirea dorintelor (mergi pe la întruniri, conferințe, etc) – oriunde poți face networking. Trebuie să cunoști neapărat alți oameni decât cei pe care-i știi și nu te pot ajuta. Fii vizibil, caută noi oportunități și dincolo de calculator (internet).
 7. Fă-ți un blog de specialitate.
 8. Recalifică-te dacă este nevoie.
 9. Înscrie-te în asociații care-ți pot facilita contactul cu alți oameni.

Dacă ai probleme în afaceri:implinirea dorintelor - probleme in afaceri

 1. Încearcă să întâlnești alți oameni (lărgește-ți cercul de prieteni).
 2. Promovează-te altfel decât ai făcut-o până acum.
 3. Stabilește-ți întâlniri cu oameni care au succes (chiar din domeniul tău). Vei fi surprins cum unii îți vor spune ce fac ei acum.
 4. Identifică cum ai putea diversifica activitatea pe care o faci.
 5. Identifică și în sens invers (este posibil ca soluția să fie simplificarea).
 6. Caută parteneri strategici care ar putea recomanda produsele sau serviciile tale.
 7. Dublează prețurile sau înjumatățește prețurile (dacă este posibil).
 8. Găsește-ți un asociat care să vină fie cu toate cunoștințele necesare, fie cu un aport de capital necesar .
 9. Învață mai mult (mergi la cursuri, la conferințe, citește mai mult).
 10. Nu poti vorbi de implinirea dorintelor dacă nu ai obiective. Fă-ți un plan.

Dacă ai probleme în viața personală (în cuplu):implinirea dorintelor - probleme in viata personala

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume – Mahatma Ghandi

 1. Sparge rutina (încercă să faci un lucru nou în fiecare zi, fie el cât de mic).
 2. Alocă mai mult timp relației personale.
 3. Zâmbește mai mult împreună cu partenerul (vizionează comedii, mergi la stand-up comedy, zâmbește chiar și atunci când persoana din viața ta nu are atitudinea potrivită).
 4. Nu-ți mai face scenarii pesimiste, fă-ți scenariul optimist și vizualizează rezultatul pentru implinirea dorintelor.
 5. Analizează mai puțin ce nu-ți convine la celălalt de lângă tine și focalizează-ți atenția pe progresul tău și pe ce ai putea face.
 6. Fii tu cel care deschide noi drumuri, noi orizonturi, noi oportunități.
 7. Găsiți-vă un nou hobby la care să aderați împreună.
 8. Surprindeți-vă pozitiv partenerul în fiecare zi cu cel puțin un lucru (fie el cât de mic).
 9. Faceți sex mai des.
 10. Ascultați-l mai mult, lăsați-l să vă vorbească despre viitor, despre dorințe, despre soluții sau despre oportunități.

Dacă întâmpini oricare alte probleme, gândește-te la cel puțin 10 lucruri pe care le-ai putea face pentru implinirea dorintelor tale. Principiul este simplu, aceste lucruri trebuie să fie diferite față de cele de până acum. Platul tau de dezvoltare personala sau profesional trebuie sa fie unul de acțiune in primul rand, adică a te plânge mai puțin și a face mai mult.

Notă: Prezentul material este un extras din Audiobook-ul – Șlefuirea Diamantului de Marian Rujoiu!

Lasati  un comentariu mai jos cu parerea voastra :). De asemenea,  în cazul in care articolul v-a placut împartasiti-l pe reteaua sociala preferata si eu raman recunascator 🙂

3.3/5 - (3 votes)

6 thoughts on “Implinirea dorintelor I Vrei solutia magica pentru o viata minunata?”

 1. Punctul 9 arata clar ca articolul a fost scris de un barbat… Recomandarea mea: sa faci dragoste mai des, deci cu iubire! Este diferit cand faci doar sex sau faci dragoste cu iubire! Pentru femei conteaza mult, nu uitati asta!

 2. Pingback: Gandirea pozitiva – 4 căi prin care poate fi antrenată Extreme Training

 3. Pingback: Gândirea pozitivă - 4 căi prin care poate fi antrenată și valorificată

 4. Pingback: Poveste cu talc despre ambitie! Marian Rujoiu

 5. Pingback: Ce este si ce nu este dezvoltarea personală? – Marian Rujoiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!