Cursuri online – Care sunt cele mai bune cursuri?

cursuri online

Într-un fel pare un non sens să urmezi cursuri online în condițiile în care sunt milioane de videouri și de materiale gratuite pe internet, chiar și cursuri online gratuite. Există un detaliu totuși un detaliu care face diferența. Dacă undeva în anii 2000 plăteai să mergi la un curs pentru a primi informații, acum aproape orice informație este la un click distanță, drept pentru care cursurile online, într-o oarecare măsură și cele offline, au devenit răspunsul la a extrage ordine din haos, la a primi informația corectă și coerentă.

Astfel, un curs online, în primul rând trebuie să-ți ofere o abordare structurată, să fie accesibil oricând, să fie structurat într-un fel în care să-ți asigure un progres rapid și sustenabil.

Ce cursuri online îți recomand?

Sunt multe platforme de cursuri online, majoritatea dintre ele  în limba engleză, probabil cele mai populare din lume fiind Udemy și Coursera iar la polul opus poți face chiar și un MBA-online. Când vine vorba de calitate lucrurile încep să se complice pentru că și prețurile sunt undeva între 10E și mii de euro. Cel mai scump curs pe care l-am urmat este de vreo 3000 (un curs de coaching marca Anthony Robbins), apoi unul de vreo 2000 de euro de la Bredon Buchard, apoi am urmat o serie de cursuri de la Digital Marketing (câteva sute de euro fiecare) și de asemenea am urmat și cursuri de 10 E.

Dincolo de faptul că am creat cursuri online, pe tot acest parcurs am realizat ceva și anume că aceste cursuri oricât ar costa de mult sau de puțin ca să le urmezi, consumi timp dincolo de bani. Până la urmă un curs poate să fie și gratis, însă este o pierdere foarte mare să pierzi timpul uitându-te la el și să nu-ți fie de folos. Uneori îți dai seama după primele lecții că nu ai ales un curs bun, alteori abia când ajungi pe la jumătate. Am avut surprize să aleg cursuri, doar pentru că văzusem vreo 10 000 de oameni care îl cumpăraseră și am zis că o fii bun … dar de unde, nu a fost așa. SAu am un rmat cursuri gratuite bune cum ar fi cel de la Atelierul digital Google. Fără să mai insist pe acest punct, încearcă să mergi către domeniile tale de interes și să găsești cei mai buni specialiști. Atenție, să nu cazi în capcana de a cumpăra cursuri online ieftine, pentru că acestea îți vor consuma timpul, nici neapărat să cumperi unul scump…că sigur e bun. În realitate, ultimul lucru la care trebuie să te uiți este prețul, prima dată încercă să vezi dacă e potrivit pentru tine sau nu, dacă ai acces la un trial sau ceva de genul să vezi dacă e potrivit.

Cursuri online în limba română

Piața de cursuri online în limba română, încă este în creștere. Vreo 5-6 platforme au avut încercări nereușite. Acesta este, de fapt, un alt subiect. În 2016 văzând o oportunitate pe această zoană am pornit platforma de cursuri online Life University. Cumva, am plecat de la premisa că piața de limba engleză este super plină, însă piața de cursuri online de limba română este liberă. Convins fiind că sunt mulți oameni care preferă să învețe în limba maternă, cu mare accent pe calitate, am început cu un curs, apoi cu al doilea, și tot așa. Proiectul continuă frumos, periodic sunt adăugate noi cursuri online, în acest moment câteva mii de oameni fiind clienți mulțumiți. Sper ca, în câțiva ani platforma să ajungă la 100 de cursuri bune. Aici îmi este ținta. Până atunci, mai jos aș vrea să-ți prezint pe scurt câteva cursuri și când  ai putea să te gândești să le urmezi.

Curs online Time Management

Aceast curs online de Time Management este o combinație foarte reușită între metode de organizare, Time Management, productivitate și Self Managament. Dacă simți că nu ai timp vezi detaliile despre acest curs online de Time Management.

Curs online mindfulness

Acesta este un curs creat de colegul și prietenul meu Marius Dumitrenco. Este un program de 8 săptămâni, destinat celor care consideră că trăiesc o viață prea agitată. Cu instrucțiuni simple și clare, cu ”teme” pentru acasă, acest curs care merită timpul și prețul din plin.

Curs online Life Coaching

Acesta nu este un curs pentru cei care vor să devină coachi, cu toate că le este de folos. Acesta este un curs pe care l-am creat punctual pe o problematică super întâlnită și anume pentru cei care se simt blocați, pentru cei care simt că ceva nu funcționează. Acest curs online este mai degrabă un coaching metodic pe care îl poți primi.

Cursul online Marketing

Aceasta a fost primul curs creat de mine. Este o incursiune totală în ceea ce însemnă marketingul online, de la cum să-ți faci un website, până la email marketing, pagini de vânzare, optimizare pentru Google, greșeli și bune practici, etc.

Curs online Facebook ADS

Facebook este locul unde majoritatea companiilor aleg să-și facă reclamă plătită. Acest curs este bun dacă vrei să faci reclamă plătită și nu vrei să arunci banii pe fereastră. Este un curs structurat, punctul, cum multe exemple, din care înveți pas cu pas să faci promovare cu șanse maxime.

Curs SEO online

Ei bine, dacă vrei să vezi cum poți să ajungi primul în Google fără să plătești acesta este cursul ideal. Aceasta este unul din cele mai precise și punctuale cursuri pe care le-am creat și chiar devoalez toate secrete mele.

Curs online Vânzări

Acest curs l-am creat urmare a cererilor din partea companiilor. Fluctuațiile de personal mare, lipsa unor școli de vânzări structurate pun companiile în dificultate. Chiar dacă sute de mii de oameni lucrează în domeniul vânzărilor, academic nu există licee de vânzări sau universități în care să se formeze acești vânzători. Astfel, companiile pot să facă training on the job, cu trainer extern, cu trainer intern sau să completeze cu un curs online. De ce nu?

Curs online Fitness Office

Acesta este un curs de Fitness pentru oameni ocupați. Creat de Bruno Medicina un trainer carismatic și inovator în același timp, perspectiva pe care o prezintă este cel puțin interesantă și utilă în același timp. Din același registru face parte și cursul Power Energy.

Curs online Antreprenoriat

Acesta este un curs online destinat antreprenorilor la început de drum. Cursul prezintă o cale ușoară prin care poți începe o afacere fără învestiții uriașe și cu riscuri minime.

Mai avem în pregătire o serie de cursuri surpriză, pe care le vom anunța în curând.

Aș vrea să-mi lași un comentariu și să-mi spui ce curs online ți-ai dori și nu se regăsește în lista de mai sus!

Cu drag,

Marian

4.5/5 - (8 votes)

8 thoughts on “Cursuri online – Care sunt cele mai bune cursuri?”

  1. Buna ziua,
    Cred ca un curs de management al timpului adresat copiilor ar fi minunat. Eu nu am gasit asa ceva pe piata, deoacamdata.

  2. Salut Buna Dimineata. Marian Rujoiu.Cred ca aceste cursuri acopera in mare parte toata piata.Dar ,dar cred ca cele mai multe cursuri sunt cumparate din snobism,prea putine sunt cumparate ptr. educatie financiara sau ptr. marketing.Asa cum ai mentionat problema nu este cea pecuniara ci cea a timpului pierdut.La noi este in trend pierderea timpului.Problema banilor trecund in plan secund.Intrebare Momentan ce este mai importantant sa cheltui putin sa fi un profan sau sa cheltui mai mult ma refer aici la bani.SA cumperi cursuri care sunt scumpe si sa nu le studiezi doar ptr. a te lauda ca ai cursul cutare al care astazi este pe val.Sau sa cumperi cursuri ieftine sa le studiezi si sa le pui in practica.Cred ca bagajele de cunostiinta se acumuleaza citind si discutand.Nu spun ca nu exista si exceptii.Dar exceptia este exceptie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!