Din culisele venirii lui John Gray în Romania

Mai este o săptămână până vine John Gray în România. A fost proiectul meu de suflet în acest an. Atât pe e-mail, cât și personal am primit mai multe întrebări legate de venirea sa în România astfel că mai jos redau câteva răspunsuri din culise.

Am ales să răspund la 3 dintre cele mai întâlnite întrebări:

 1. De ce l-am adus pe dr. Gray?
 2. Cine s-a înscris la conferință și de ce?
 3. Cum este John Gray dincolo de scenă?

1. Marian, de ce ai ales să-l aduci chiar pe John Gray?

Întotdeauna când aleg un speaker să-l aduc în România mă uit la mai multe aspecte și iau în considerare o serie de criterii, gândindu-mă că și noi ca țară, ca public, ca oameni și ca profesioniști merităm să avem acces direct la oamenii cu adevărați importanți ai acestei planete. Criteriile după care fac alegerea unui speaker sunt:

 1. să fie numărul unu în lume, într-un domeniu;
 2. să fie bun ca speaker;
 3. să ofere valoare din punct de vedere al conținutului;
 4. să prezinte lucruri cu aplicabilitate care să ne îmbunătățească viețile;
 5. să aibă cărți traduse în limba română;
 6. să fie cât de cât cunoscut în România;
 7. să pot defini cu precizie un public care urmează să participe la conferință;
 8. să coste sub 100 mii E;
 9. să nu mai fi fost în România;

Din cele 9 criterii enunțate, dr. Gray a îndeplinit cu claritate 8 dintre ele. Cele mai mari dificultăți le-am avut la punctul (7) legat de public. Al Pacino spunea că punctele slabe sunt în prelungirea celor tari. Așa și cu John Gray, ceea ce el abordează are aplicabilitate în atâtea domenii (negociere, leadership, influențare, motivare, relații personale), încât poate să devină un dezavantaj la un moment dat 🙂 Este greu să definești în care din domenii te ajută mai mult!

Sunt fericit în acest moment pentru că mai am doar câțiva pași până acest proiect ajunge în punctul culminant (venirea lui John Gray), iar efortul a meritat din plin. Întreaga echipă Extreme Training a depus eforturi fantastice, iar partenerii acestui eveniment au fost de un real ajutor. Sigur și publicul din România va fi bucuros sa-l întâlneasca. John Gray este un speaker grozav.

2. Cine și de ce s-a înscris la această conferință?

… :)… o adevărată diversitate de participanți la această conferință. Principalele categorii de oamenii care au ales să participe sunt cele adăugate mai jos. Am enunțat în dreptul fiecăruia și motivul pe care noi am reușit să-l identificăm.

 • manageri, leaderi sau antreprenori – interesați mai ales de partea de motivare și negociere;
 • echipe manageriale (recordul îl are o companie care a ales să înscrie 30 de manageri urmată de a doua cu 25 de manageri;
 • traineri, coach-i și psihologi – aceștia sunt interesați mai ales de modul cum funcționează creierul bărbatului și al femeii și de modul cum pot deveni ei mai clari, mai preciși în interacțiuni în funcție de gen;
 • oameni implicați în negocieri sau relații clienți – Acești participanți doresc să-și rafineze modul în care comunică și negociază (aici au fost și înscrieri individuale și înscrieri din partea companiilor);
 • cei care nu ratează ocazii perfecte – există și un public în România care merge periodic la conferințe cu invitat internațional și nu numai. Aceștia participă la majoritatea conferințelor din 4 motive (networking, vor să învețe de la cei mai buni, este mult mai economic decât să meargă în alte țări și le place în același timp);
 • cei care doresc să-și îmbunătățească relațiile de cuplu. Nu sunt multe, dar sunt și persoane care au o preocupare în îmbunătățirea relației de cuplu. Mici secrete pot face diferența. În această zonă John Gray are o mulțime de lucruri de spus, chiar cartea sa Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, cea mai vândută carte non-ficțiune a tuturor timpurilor, este cartea care l-a făcut celebru pe John Gray);
 • publicului doritor de dezvoltare personală sau profesională. Există un public în România, destul de consistent preocupat de dezvoltare continuă. John Gray reprezintă pentru aceștia o ocazie perfectă 🙂
 • cei dornici de îmbunătățirea comunicării – una din două interacțiuni este probabil cu sexul opus. Fie acasă, fie la serviciu, o comunicare pozitivă devine unul din cele mai importante lucruri din viața noastră. A comunica cu impact, nu doar că te ajută în viață și în carieră, te ajută și în starea de vine generală, în reducerea stresului și în trăirii vieții din plin.

Față de categoriile enunțate mai sus (care sunt principalele) s-au înscris și oameni preocupați să optimizeze comunicarea cu cei din jur în general, personal din marketing, profesori, asistent manageri, șefi de echipe, coordonatori proiecte, autori, jurnaliști, persoane care urmează să promoveze sau își doresc să promoveze.

3. Cum este John Gray, dincolo de scenă?

Am avut prilejul ca în prealabilul acestei conferințe să organizăm un webinar și mai multe interviuri cu el. Este simpatic, profesionist și uman.

Se știe că ”vedetele” cooperează mai greu. Ei bine nu a fost cazul și cu John Gray. Este foarte flexibil, foarte deschis și foarte prietenos. Chiar dacă a fost contractat prin intermediul unei agenții și are și el stafful lui care-l ”protejează” am avut prilejul de a comunica direct cu el, într-o manieră elegantă de la egal la egal.

Apoi, ce m-a impresionat la el, dincolo de informațiile valoroase și de modul cum le expune,  este nivelul de energie. John Gray are 64 de ani. Are un nivel de energie ceva de invidiat. Mi se pare că generația mea (aici mă refer la cei care avem 35-40 ani) nu avem atâta energie, suntem mai bosumflați, mai apatici, cu un nivel de energie sub cel al lui John Gray. Una din conversațiile pe care le-am avut cu el pe Skype a fost de 4 ore. 4 ore în care el a avut un nivel de energie maxim (câteva videouri vedeti aici). Întrucât în următorul an urmează să mai publice încă 4 cărți, are un program supraîncărcat, este solicitat pentru interviuri în toate țările, susține multe conferințe, mai și scrie și mai are și viață personală. Unii dintre noi doar avem un job și nu prea reușim să mai facem nimic în plus 🙂

Aștept să vină în România să-l întâlnesc și să-l văd live. Cred că decizia de a-l aduce în România a fost una dintre cele mai inspirate decizii. Întregul proiect m-a ajutat să mă dezvolt, însă adevărata împlinire o am știind că am luat o decizie inspirată aducând în fața publicului din România unul din cei mai valoroși oameni ai planetei.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să vă înscrieți la conferință (ați făcut o alegere bună), vă mulțumesc și celor care vă veți mai înscrie în următoarele zile. Conferința maraton este programată marți, 17 Noiembrie 2015. Pentru cei care nu v-ați înscris încă o mai puteți face accesând acest link: https://www.marian-rujoiu.ro/john-gray-reducere/#inscrieri

Vă mulțumesc și celor care nu v-ați înscris, știu cum este, fiecare își știe prioritățile și sper ca în viitor destinele noastre să se influențeze într-un mod pozitiv și reciproc, în orice context posibil!

Cu prietenie,

Marian Rujoiu

P.S. o sa mai revin și după eveniment cu alte impresii din culise, iar mai multe detalii despre înscrieri de ultim moment găsiți prin click aici! Pentru înscrieri telefonice rapide contacteaz-o direct pe Vera. Găsești datele ei de contact prin click aici.

Rate this post

1 thought on “Din culisele venirii lui John Gray în Romania”

 1. E usor sa spui de ce l-ai adus pe John Gray. Experienta, varsta, aptitudini in domeniu, credibilitate cat cuprinde. E o persoana pe care chiar vrei s-o asculti si de la care ai ce invata. Chiar si cei ce nu au auzit de el se vor bucura doar citind cateva date pe internet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!