Salutul – Bunele maniere în afaceri

salutul - bune maniere sfaturi si trucuriSalutul – bunele maniere  în afaceri

În acest articol vei găsi un îndrumar complet despre acest prim contact numit salut. Parcurgând acest articol îți vei clarifica:

 1. Concret cum se oferă o strângere de mână de salut ca poziție și detalii care fac diferența (video)
 2. Salutul în afaceri – ce spune codul bunelor maniere  în afaceri, în funcție de rang, gen și situație.
 3. Salutul – Cum se oferă o strângere de mână memorabilă

1. Concret cum se oferă o strângere de mână de salut ca poziție și detalii care fac diferența (video)

Acest scurt material video este un extras dintr-o scurtă prezentare demonstrativă despre salut și strângerea de mână. Vei afla câteva trucuri care să te ajute și conștientizezi importanța acestui ritual.

2.Salutul în afaceri – ce spune codul bunelor maniere  în afaceri, în funcție de rang, gen și situație?

Salutul – Lucruri care țin de codul bunelor maniere în afaceri și nu numai:

2.1.Salutul: strângerea de mână – ce se face

 • superiorul întinde mâna primul
 • femeia întinde mâna prima
 • cel mai înalt în rang întinde mâna primul
 • la întâlniri de afaceri, nu ține paharul (rece sau umed) în mana dreapta. Ține-l în mâna stângă, să ai mâna dreaptă liberă și uscată
 • când mergi în vizită, prima dată întinde mâna gazdei (la fel și la plecare)
 • strânge mâna cu intensitate potrivită, în poziție verticală

2.2. Salutul  strângerea de mâna – ce nu se face

 • nu da salut, dacă ai mâna murdară, umedă sau lipicioasă
 • nu întinde mâna cuiva care  ambele mâini ocupate
 • nu strânge mâna cu atâta putere încât să fie nevoie să-și facă control dacă și-a fracturat vreun os
 • nu da mana cu o intensitate atât de slabă încât să aibă impresia celălalt că atins un pește mort.
 • nu da mana foarte scurt (1 secundă) sau exagerat de lung (peste 5-6 secunde)

2.3. Salutul – fără strângere de mână

În acest caz, al salutului verbal, regulile sunt aproape inverse fata de strângerea de mâna

 • inferiorul salută superiorul
 • bărbatul salută femeia
 • rangul inferior salută rangul superior

2.4. Particularități ale strângerii de mână în funcție de cultură (pe scurt):

 1. Africa – salută prin strângere de mână cu căldură, cu un gest ceva mai prelungit decât o facem noi
 2. Țarile arabe: dacă ești bărbat și mergi în țările arabe strângi mana bărbaților. În cazul în care femeia este interlocutorul tău de afaceri aștepți ca ea sa întindă mana. Dacă ești femeie și mergi în lumea arabă, aștepți ca bărbatul să întindă mâna (dacă o va întinde)
 3. Asia: salut mai lent, însoțit de  ușoară plecăciune, fără a privi fix în ochi interlocutorul
 4. Rusia: strângere de mână fermă
 5. Occidental: cum dăm noi salut

3. Salutul – Cum oferi o strângere de mână memorabilă?

Am decis să am o prezentare dedicată acestui subiect întrucât am observat în cadrul cursurilor de negociere pe care le susțin că strângerea de mână este un gest trecut cu vederea prea des, căruia i se dă prea puțină importanță sau este tratat superficial. Voi expune pe scurt lucrurile de care poți să ții cont și le voi împărți în trei categorii:

 • Poziții de putere în strângerea de mână
 • Particularități în funcție de gen sau funcție
 • Esența strângerii de mână memorabile

  3.1.  Poziții de putere în strângerea de mână

Este foarte posibil să cunoști aceste semnale, le voi relua însă pentru a mă asigura că vorbim aceeași limbă. De obicei, mâna poate fi întinsă partenerului de negociere în trei feluri:

 • cu palma în sus
 • cu palma în poziție verticală
 • cu palma în jos

De regulă, fiecare dintre aceste poziții transmit anumite mesaje, înregistrându-se desigur și excepții.

 • Prima poziție, cu palma în sus, exprimă deschidere și cooperare, mergând chiar până la supunere.
 • A doua poziție, cu palma verticală, indică  în primul rând o poziție de egalitate și parteneriat .
 • A treia poziție, cu palma  în jos exprimă dominare și încredere.

Astfel, atunci când cineva îți întinde mâna, poți culege acest semnal non-verbal pentru a-l corela ulterior cu alte semnale nonverbale pentru a trage o concluzie corectă privind partenerul de negociere din fața ta. Sunt oameni care, în mod conștient dau salut într-un anumit fel, iar alții care o fac inconștient. Recunosc, uneori sunt puțin amuzat atunci când văd o forțare în a da mâna cu gestul dominator (îmi întind mâna cu palma în jos),  motiv pentru care îți voi da și patru strategii de apărare pentru atunci când ți se va întâmpla.

Prima strategie este să-i accepți gestul și să faci un pas ușor în lateral stânga, simultan, pentru a-i întoarce mâna invers. Gestul trebuie să curgă în mod natural și te sfătuiesc să iei un partener pentru a proba ce-ți spun. Practic, faci un pas în lateral stânga, către el, la un unghi de 90 de grade (așa cum am prezentat în videoul de mai sus). În momentul în care faci acest pas, în timp ce-ți strânge mâna , îți vei roti mâna din încheietură și antebraț, astfel că atunci când salutul se încheie, tu să fii cu palma peste palma lui. Suplimentar, cu palma stângă, poți să-i oferi o scurtă bătaie pe antebraț sau pe umăr, însă nu este obligatoriu.

A doua strategie este mai simplă și anume, dacă ți-a întins mâna cu palma în jos, îi întinzi mâna cu palma în sus și apoi cu mâna stângă îi acoperi cu palma dosul palmei lui. Este un gest ușor agresiv, care trebuie folosit doar ca excepție.

A treia strategie este să-i întinzi mâna tot cu palma în sus și te poți folosi de un alt truc pe care-l folosesc negociatorii experimentați și anume să-i întinzi mâna cu palma în sus, însă poziționeaz-o mai jos și mai aproape de tine, astfel încât să fie nevoit să se aplece. Practic, nu-i mai întinzi mâna aproape de el și nici într-o poziție confortabilă pentru el. Mi-e greu să  explic fără un desen sau o demonstrație, astfel că te rog să-ți lași mana pe lângă corp și apoi să o ridici ușor doar din cot astfel încât să obții un unghi de aproximativ 120 grade între braț și antebraț. Practic, partenerul tău va trece de la gestul dominator, la unul care aproape că seamănă cu o plecăciune atunci când se va întinde să dea mâna cu tine. Este o tehnică destul de agresivă, practicată mai ales în negocierile internaționale, chiar între șefii de state când unul dintre ei, ținând mâna mai jos decât în mod normal și forțează partenerul la o ”plecăciune”

O a patra strategie este să nu faci absolut nimic. Doar să zâmbești, să-l privești în ochi și să-i dai impresia că deține controlul. Este o tactică potrivită în multe cazuri. Aceste situații sunt poziții de putere care se transmit încă de la primul contact. Îți sugerez să le folosești, să le interpretezi cu precauție și să alegi strategia pe care simți că poți să o aplici și se potrivește situației. Cel mai important este, ca indiferent de poziționarea partenerului tu, să rămâi din punct de vedere psihic în echilibru, să nu te lași descurajat sau influențat în mod negativ.

3.2. Particularități în funcție de gen sau funcție

La acest capitol sunt câteva lucruri pe care ar fi bine să le cunoști. O să enumăr regulile de bază care țin mai mult de codul bunelor maniere decât de negocierea în sine. Regulile de care ai putea ține cont sunt următoarele:

 • doamna întinde prima mâna domnului
 • cel mai în vârstă întinde mâna celui mai tânăr
 • cel cu funcția mai mare întinde mâna primul
 • primează funcția în fața sexului sau vârstei

De ținut cont totodată că mă refer la întinsul mâinii. Regulile salutului verbal sunt inverse, adică cel tânăr spune bună ziua primul, la fel bărbatul salută primul doamna și funcția mai mică salută funcția mai mare.

Mai este un lucru important pe care ar fi bine să-l știi și anume, unghiul din care întinzi mâna. Dacă salutul doamnă-doamnă sau doamnă-bărbat se realizează având poziționat corpul față în față, când vine vorba de strângerea de mână între doi bărbați poți folosi un mic truc și anume folosește o poziție ușor din lateral, astfel încât umerii tăi și umerii partenerului să formeze un unghi care poate ajunge chiar până la 90 grade, însă nu neapărat. În general doi bărbați față în față semnifică în general competiție/luptă și nu cooperare. Astfel că atunci când întâlnești un bărbat (dacă ești bărbat) este bine să te poziționezi ușor în lateral atunci când întinzi mâna. În acest fel, la nivel psihologic vei transmite un mesaj de cooperare, respectiv de parteneriat și nu de competiție. Este important de reținut că primele momente dintr-o negociere creează un climat, uneori hotărâtor pentru modul în care va decurge negocierea. Negociatorii experimentați știu că unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facă inițial, este dezamorsarea spiritului de competiție al partenerului, cu scopul de a-l duce pe poziția de colaborare/parteneriat, iar salutul este chiar un prim moment pe care-l poți valorifica.

De asemenea, în cadrul cursurilor sunt întrebat : « Ce faci atunci când rămâi cu mâna întinsă? Ei bine, dacă ai ajuns în această situație nu mai trebuie să faci nimic, absolut nimic pentru a nu amplifica în nici un fel penibilul situației. Este drept că este o situație rară însă se poate întâmpla. Singurul lucru pe care-l poți face este să încerci să previi o asemenea situație. Trebuie să fii atent în prealabil la ceea ce este numit microexpresie. Fără să privești insistent, înainte de a întinde mâna, observă dacă partenerul de negociere schițează un gest ușor care sugerează că vrea să dea mâna. Poate fi o încordare a palmei, o ușoară înclinare a brațului sau ceva similar. Practic, trebuie să verifici dacă sunt semnale nonverbale că intenționează să dea mâna. Dacă nu observi nici un semnal și simți că ai putea rămâne cu mâna întinsă mai bine nu întinzi mâna.

Mai este situația enunțată de doamne și anume că le este sărutată mâna. Multe doamne, mai ales dintre cele tinere nu se declară tocmai încântate să li se sărute mâna. Dragi doamne, fiți înțelegătoare, nu-i nici o problemă, comportați-vă natural și nu faceți caz. Codul bunelor maniere este în adaptare permanentă, iar dacă unii domni așa vor să-și manifeste respectul în acest sens fiți înțelegătoare și apreciați gestul.

3.3. Esența strângerii de mână memorabile

Mai sus am vorbit despre lucruri pe care eu de obicei le includ în categoria lucrurilor banale, cărora uneori li se dă o importanță mai mare decât ar merita. Atunci când vorbim de strângerea de mână alt lucru este mult mai important și nu se regăsește menționat mai sus.

În general, atingerea este un lucru intim astfel că prin deducție logică și strângerea de mână devine un gest intim. Poți să te gândești că atunci când strângi mâna la întâlniri de afaceri, în negocieri sau la întâlniri importante atunci când strângi mâna celor pe care-i întâlnești va fi singurul moment în care se realizează un contact fizic. Puteți observa semnificația atingerii chiar și la copii. Ei își vor alege la nivel inconștient pe cine lasă să-i atingă și pe cine nu. Atingerea presupune un contact fizic ce poate fi transformat într-o experiență plăcută sau din contră, într-una neplăcută. Alte situații sunt acelea în care atunci când stai de vorbă cu cineva și te atinge în mod repetat. Multe persoane se vor simți inconfortabil și vor căuta să se distanțeze. Fiecare persoană are propriul obicei al atingerilor, unii nu vor avea nici o problemă să se atingă când vorbesc, iar alții din contră. Atingerea, până la urmă, rămâne un contact fizic ce poate fi exploatat în mod pozitiv în momentul strângerii de mână.

Atunci când strângi mâna cuiva ține cont de trei lucruri și poți transforma experiența strângerii de mână într-un moment cu adevărat special.

În primul rand, cel mai important este să respecți o limită a bunului simț în intensitatea cu care strângi mâna. Nimic mai neplăcut decât a da mâna cu cineva care are o mână lipsită de vlagă. Strângerea de mână, totodată trebuie să fie fermă, dar fără a fi agresivă. Mulți ”masculi” vor să-și demonstreze bărbăția strângând ca într-un clește mâna celuilalt. Putem spune despre aceștia doar că sunt needucați, sau sunt educați într-un mod neactualizat vremurilor actuale.  Asemenea lucruri, mână lipsită de vlagă sau mână agresivă nu au ce căuta în negocierea în afaceri și nici în afara acestora nu ar fi indicat. Vei ține mâna celuilalt maxim  2-3 secunde, pe durata prezentării, doar în atâta timp cât spui: Îmi pare bine să vă cunosc, Marian Rujoiu și cât va spune și celălalt ce are de spus. Durata strângerii de mână este bine să fie dată de timpul în care se face primul schimb de cuvinte. Mâna nu trebuie luată nici de vârful degetelor celuilalt și nici nu trebuie presată între degetul mare și arătător. Deci rețineți, intensitatea trebuie să fie una potrivită.

În al doilea rând, privește-ți partenerul în ochi. Acesta este un moment în care te poți conecta emoțional cu cel din fața ta privindu-l în ochi. Poate pare banal, cred însă că peste 70% din cei cu care dau mâna se uită în altă direcție decât la mine. Acesta este un semn de grabă și lipsă de respect. Dăm atât de des mâna încât am ajuns să neglijăm acest gest special, făcând acest lucru în grabă și fără să ne privim în ochi interlocutorul. Poate v-ați regăsit la un moment dat în situația în care într-o mulțime de oameni ți-ai întâlnit privirea cu cineva. Teoretic, posibilitatea de a vă privi în ochi cu o persoană într-o mulțime de oameni situată la zeci de metri distanță este aproape egală cu zero. Practic se întâmplă, iar atunci când se întâmplă vei sesiza imediat și fiind un gest atât de intim, unul dintre parteneri după 2-3 secunde își va muta privirea. Este foarte posibil ca peste 2-3 minute cele două priviri să se reîntâlnească. În afaceri, un schimb cald de priviri din nou va anihila spiritul combativ al celuilalt exploatând totodată dimensiunea umană a relației personale dincolo de afaceri.

Reține! Privește-ți partenerul în mod plăcut! Nu trebuie să fie nici o privire de luptă, dar nici una de supunere, poate fi o privire caldă, onestă, de egalitate și de deschidere. O zicală veche spune că ochii sunt oglinda sufletului, iar în foarte mare măsură așa și este.

În al treilea rând, pe scurt, FII PREZENT! Acest îndemn se leagă de punctul anterior și practic va fi condiția pentru a avea un contact vizual și o strângere de mână plăcută. Să fii prezent înseamnă să-ți golești mintea de toate prejudecățile și gândurile. Să fii prezent înseamnă să amâni puțin imaginarea unui dialog intern despre cum va avea loc discuția. A fi prezent înseamnă să fii doar acolo cu mintea și inima și nicăieri altundeva. Cele câteva secunde ale strângerii de mână alocă-le doar pentru a-i strânge mâna. Folosind în mod optim această tactică, șansa să te conectezi emoțional cu partenerul tău crește considerabil. Nu poți să-l privești în mod plăcut pe partener dacă nu ești trup și suflet una cu salutul. Este un ritual unic pe care trebuie să-l tratezi ca atare. Fii  prezent acolo măcar pentru 4-5 secunde. Ține de focalizare, concentrare și respect. Da, știu este greu să fii prezent cu toată ființa ta cele 4-5 secunde, însă totuși nu este imposibil. O să devină chiar ușor după ce vei exersa de câteva ori. Prin a fi prezent, creezi premisele unei bune comunicări și dublând strângerea de mână cu o atingere și triplând-o cu privitul în ochi, rezonezi la un nivel superior cu partenerul de negociere. Poți să te gândești la tactici de intimidare, la cum îi răspunzi, poți să faci orice vrei, totuși această ultimă condiție, a fi prezent,pune verdictul pe salutul tău. Întotdeauna vor fi apreciate persoanele care sunt prezente și nu au mintea în alte direcții. Concentrează-te, fii doar acolo și toate celelalte gesturi vor veni de la sine! Ce explic aici nu este un demers teoretic, nici gesturi pe care trebuie să le faci artificial, ci este îndemnul de a fi prezent și din punct de vedere emoțional. La nivel inconștient, partenerul va simți acest lucru dacă este natural. Nu întotdeauna vei găsi un interlocutor dispus să te privească în ochi, acest lucru nu înseamnă însă că tu nu trebuie să fii prezent emoțional și mental, să-i oferi o strângere de mână memorabilă și să-i oferi posibilitatea conectării emoționale prin intermediul privirii.

Sper că ai găsit aceste sfaturi potrivite și utile în același timp. După cum ai observat, eu am insistat mai mult pe punctul 3 din acest articol, pentru că îți poate aduce foarte multe beneficii imediate. Totul trebuie făcut în mod natural, precis și deschis.

Toate cursurile pe care le-am susținut în domeniul negocierii și toate negocierile în care am fost implicat direct sau ca și consultant mi-au demonstrat că în fiecare persoană există un instinct de negociator care trebuie lăsat să iasă la suprafață, și de multe ori acest instinct de negociator poate fi stimulat prin detalii importante cum ar fi strângerea de mână.

Mult spor în aplicarea tehnicilor:

La final vă mai recomand 🙂

 1. Femeia Negociator (diferențe în negociere)
 2. Resurse gratuite în negociere
 3. Și la final, cartea scrisa de mine: Biblia Negociatorului
 4. Cursul de negociere organizat de Extreme Training. Cel mai bun curs de negociere! 🙂
5/5 - (2 votes)

7 thoughts on “Salutul – Bunele maniere în afaceri”

 1. Bună, MARIAN!
  ARTICOLUL TĂU IMPUNE MAXIME APRECIERI!

  SALUT cu bucurie și interes…SALUTUL TĂU…din ARTICOLUL de AZI! Pentru că, STILUL MR este atât de clar, atât de inspirat, atât de liber…! EL rafinează din plin. MR știe să pună-n ARTICOL, în expunere o anume lejeritate spirituală, un farmec și o sclipire care încântă.
  Găsim azi fluiditate în tot și toate!
  Expunerea de azi este precisă, simplă, exactă. O impresie de siguranță tehnică și o inteligență clară se degajă din modul tău de a reda.
  Câtă concretețe, câtă claritate, câtă luminoasă simplitate în expunerea Articolului Tău de azi!
  MR, în acest ARTICOL, cucerește, în special, prin subtilitate, prin emoția proaspătă cu care își dezvoltă…SALUTUL…acestui ARTICOL.
  Scriitura lui MR, deșteaptă, în același timp, o impresie de disciplină științifică, transmițând mereu o impresie de soliditate, de seriozitate, pe care o lasă numai treaba cinstită.
  Foarte îmbelșugat Articolul de Azi!
  Un suflu de măreție spirituală, un suflu de noblețe a conferit Articolul (cât și Materialul Video) de azi, o semnificație aparte, chiar unică. De altfel, n-ai cum să nu pricepi acest lucru după ce-l citești…!
  ARTICOLUL lui MR, este Articolul ăla care nu-și pierde niciodată importanța! Genialitatea lui MR, AZI constă, în simplitate. EL nu ne amețește mințile, ci primim Mesajul LUI cu sentimentul de a îmbrățișa adevărul și…Adevăratul Salut… Este un Articol atât de generos, de minunat și de bogat.
  Aceste este un ARTICOL EXCELENT!
  Îmi place Articolul, pentru că, printre altele m-a făcut să mă gândesc și la alte lucruri care trebuie să ne capteze atenția.
  Articolul este foarte interesant!
  ARTICOLUL TĂU – MR, impune maxime aprecieri, pentru că ai știut să apreciezi maxim…SALUTUL – TEMA DE AZI…!
  Iată ceea ce este miraculos!
  Maniera în care MR redă, ne expune în Articol o întreagă LUME (a SALUTULUI) de sensibilitate și de expresivitate, care-și dorește să fie…Salutul Lumii (Salutul Omului Om) – cea plină de tinerețe, de bătrânețe, de curiozitate, de însuflețire…de cunoaștere extinsă (prin Salut) și cât cuprinde. Și nu a omului care nu este interesat să fie interesat și se complace într-o stare de lehamite, de indiferență, infinit regretabilă în raport cu înzestrările personale ale OMULUI care vrea să fie OM.
  Cu ce bucurie citesc azi, Marți, Articolul Tău plin de delicatețe, bună calitate, superioritate, găsind aici elan vital, spontaneitate,… genialitate.
  ARTICOLUL TĂU, MR, chiar impune Maxime Aprecieri!
  Aștept în continuare, cu mare drag, Articolele tale Magnifice!
  Toate cele bune, spor în toate și Multă SĂNĂTATE!

 2. Bună, MARIAN!
  ARTICOLUL TĂU IMPUNE MAXIME APRECIERI!

  SALUT cu bucurie și interes…SALUTUL TĂU…din ARTICOLUL de AZI! Pentru că, STILUL MR este atât de clar, atât de inspirat, atât de liber…! EL rafinează abuziv. MR știe să pună-n ARTICOL, în expunere o anume lejeritate spirituală, un farmec și o sclipire care încântă.
  Găsim azi fluiditate în tot și toate!
  Expunerea de azi este precisă, simplă, exactă. O impresie de siguranță tehnică și o inteligență clară se degajă din modul tău de a reda.
  Câtă concretețe, câtă claritate, câtă luminoasă simplitate în expunerea Articolului Tău de azi!
  MR, în acest ARTICOL, cucerește, în special, prin subtilitate, prin emoția proaspătă cu care își dezvoltă…SALUTUL…acestui ARTICOL.
  Scriitura lui MR, deșteaptă, în același timp, o impresie de disciplină științifică, transmițând mereu o impresie de soliditate, de seriozitate, pe care o lasă numai treaba cinstită.
  Foarte îmbelșugat Articolul de Azi!
  Un suflu de măreție spirituală, un suflu de noblețe a conferit Articolul (cât și Materialul Video) de azi, o semnificație aparte, chiar unică. De altfel, n-ai cum să nu pricepi acest lucru după ce-l citești…!
  ARTICOLUL lui MR, este Articolul ăla care nu-și pierde niciodată importanța! Genialitatea lui MR, AZI constă, în simplitate. EL nu ne amețește mințile, ci primim Mesajul LUI cu sentimentul de a îmbrățișa adevărul și…Adevăratul Salut… Este un Articol atât de generos, de minunat și de bogat.
  Aceste este un ARTICOL EXCELENT!
  Îmi place Articolul, pentru că, printre altele m-a făcut să mă gândesc și la alte lucruri care trebuie să ne capteze atenția.
  Articolul este foarte interesant!
  ARTICOLUL TĂU – MR, impune maxime aprecieri, pentru că ai știut să apreciezi maxim…SALUTUL – TEMA DE AZI…!
  Iată ceea ce este miraculos!
  Maniera în care MR redă, ne expune în Articol o întreagă LUME (a SALUTULUI) de sensibilitate și de expresivitate, care-și dorește să fie…Salutul Lumii (Salutul Omului Om) – cea plină de tinerețe, de bătrânețe, de curiozitate, de însuflețire…de cunoaștere extinsă (prin Salut) și cât cuprinde. Și nu a omului care nu este interesat să fie interesat și se complace într-o stare de lehamite, de indiferență, infinit regretabilă în raport cu înzestrările personale ale OMULUI care vrea să fie OM.
  Cu ce bucurie citesc azi, Marți, Articolul Tău plin de delicatețe, bună calitate, superioritate, găsind aici elan vital, spontaneitate, genialitate.
  ARTICOLUL TĂU, MR, chiar impune Maxime Aprecieri!
  Aștept în continuare, cu mare drag, Articolele tale Magnifice!
  Toate cele bune, spor în toate și Multă SĂNĂTATE!

 3. Bună, MARIAN!
  ARTICOLUL TĂU IMPUNE MAXIME APRECIERI!

  SALUT cu bucurie și interes…SALUTUL TĂU…din ARTICOLUL de AZI! Pentru că, STILLUL MR este atât de clar, atât de inspirat, atât de liber…! EL rafinează abuziv. MR știe să pună-n ARTICOL, în expunere o anume lejeritate spirituală, un farmec și o sclipire care încântă.
  Găsim azi fluiditate în tot și toate!
  Expunerea de azi este precisă, simplă, exactă. O impresie de siguranță tehnică și o inteligență clară se degajă din modul tău de a reda.
  Câtă concretețe, câtă claritate, câtă luminoasă simplitate în expunerea Articolului Tău de azi!
  MR, în acest ARTICOL, cucerește, în special, prin subtilitate, prin emoția proaspătă cu care își dezvoltă…SALUTUL…acestui ARTICOL.
  Scriitura lui MR, deșteaptă, în același timp, o impresie de disciplină științifică, transmițând mereu o impresie de soliditate, de seriozitate, pe care o lasă numai treaba cinstită.
  Foarte îmbelșugat Articolul de Azi!
  Un suflu de măreție spirituală, un suflu de noblețe a conferit Articolul (cât și Materialul Video) de azi, o semnificație aparte, chiar unică. De altfel, n-ai cum să nu pricepi acest lucru după ce-l citești…!
  ARTICOLUL lui MR, este Articolul ăla care nu-și pierde niciodată importanța! Genialitatea lui MR, AZI constă, în simplitate. EL nu ne amețește mințile, ci primim Mesajul LUI cu sentimentul de a îmbrățișa adevărul și…Adevăratul Salut… Este un Articol atât de generos, de minunat și de bogat.
  Aceste este un ARTICOL EXCELENT!
  Îmi place Articolul, pentru că, printre altele m-a făcut să mă gândesc și la alte lucruri care trebuie să ne capteze atenția.
  Articolul este foarte interesant!
  ARTICOLUL TĂU – MR, impune maxime aprecieri, pentru că ai știut să apreciezi maxim…SALUTUL – TEMA DE AZI…!
  Iată ceea ce este miraculos!
  Maniera în care MR redă, ne expune în Articol o întreagă LUME (a SALUTULUI) de sensibilitate și de expresivitate, care-și dorește să fie…Salutul Lumii (Salutul Omului Om) – cea plină de tinerețe, de bătrânețe, de curiozitate, de însuflețire…de cunoaștere extinsă (prin Salut) și cât cuprinde. Și nu a omului care nu este interesat să fie interesat și se complace într-o stare de lehamite, de indiferență, infinit regretabilă în raport cu înzestrările personale ale OMULUI care vrea să fie OM.
  Cu ce bucurie citesc azi, Marți, Articolul Tău plin de delicatețe, bună calitate, superioritate, găsind aici elan vital, spontaneitate, genialitate.
  ARTICOLUL TĂU, MR, chiar impune Maxime Aprecieri!
  Aștept în continuare, cu mare drag, Articolele tale Magnifice!
  Toate cele bune, spor în toate și Multă SĂNĂTATE!

 4. Ma interesează ce anume inseamna sau cum trebuie tratat un barbat care intinde mana stanga altui barbat pt a „da noroc”

 5. De acord mai putin partea cu prioritatea catre femei. Pentru numele lui Dumnezeu, cand va vad ca tineti partea feministelor astea, ma gandesc daca nu cumva am de-a face cu niste transexuali cu chip de barbati. Uita-te in natura si vei vedea firescul pe care l-a lasat : leoaica se supune leului, gaina se supune cocosului , orice femela este mai slaba decat masculul pentru ca ASTA E FIREA LUCRURILOR lasate de NATURA .

  1. Buna Sui,
   Interesanta parerea ta. Acum eu am vorbit doar din punct de vedere al bunelor maniere. Oricum este un punct sensibil si parerile sunt extrem de impartite. Acum cu firescul si nefirescul… tind sa fiu de acord cu tine. Personal, doar consider ca femeile si barbatii sunt difereti…si ar fi frumos ca asa sa ramana 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!