3 tactici de negociere

Mai jos aveti un scurt material despre 3 tactici de negociere:  asezarea in incapere, asezarea la masa si negocierea cu orgoliosii. Sper sa va placa si sa va fie util. Este de cand eram mai tanar 🙂

Marian Rujoiu

5/5 - (1 vote)

12 thoughts on “3 tactici de negociere”

  1. ma intereseaza un training de negociere. care este volumul total negociat de tine pana in prezent, cu toti clientii tai, indiferent de business? din ce pozitii ierarhice? multumesc.

  2. imi cer scuze pe aceasta cale cititorilor, pentru grava gresala de gramatica „cel putin eu, am mai mare”. undeva in cap ar fi fost cam „cel putin in cazul meu, eu am mai mare”.. asta pentru ca intre subiect si predicat nu se pune virgula. si-am mai observat un „gernman” care ar trebui sa fie „german”. multumesc.

  3. @robert, @marian
    am observat camasa, dar asa cum ii spuneam si lui marian intr-o discutie privata, camasa aia scoasa din pantalonii ofera autenticitate clipului. in publicitate nu se cauta perfectiunea, ci imperfectiunea in care se regasesc masele. cel putin eu, am mai mare incredere intr-un om tip „savant excentric” (care cateodata mai neglijeaza normele sociale) decat in tipul „soldatului gernman” dupa a carui pieptanatura se potrivesc ceasurile atomice.
    numai cand vad un astfel de individ (din a doua categorie), creierul meu se blocheaza si-mi afiseaza in fata ochilor ecranul albastru „Error: Unfriendly type!”.

    ca pilda, am o mica poveste despre doi profesori universitari: primul era ceas. stia tot ce urma sa zica. prezicea intrebarile si oferea raspunsuri in avans. ca aspect general, era impecabil. al doilea era distrat. intarzia. stergea tabla cu manseta de la acelasi pulover, plecand intotdeauna plin de creta. primul, in 20 de ani, nu a avut nici macar un doctorand, al doilea bucurandu-se de cel putin unul in fiecare an, toti ajungand specialisti in domeniu.

    concluzia: din pacate tipul „ceas” nu vinde inteligenta, ci cel mult polite de asigurare sau credite (si p-alea prost).

    1. @ robert, bogdanel
      incheiem subiectul camasa, o sa postez episodul 2 din acel filmuleț une dispare camasa. In principiu sunt de acord cu voi.

      @costel
      referitor la volumul negociat. Cel mai mare volum „negociat” a fost chiar la începutul carierei mele (eram presedinte ASUB si am negociat cu MEC o suma de 10mil E)

  4. ti-am citit un articol pe best jobs .Suna ceva de gen ” ce sa faci cand nu te intelegi cu seful” iar tu ai dat doua raspunsuri absolut infantile : sa iti schimbi locul de munca sau sa iti deschizi propria afacere. Incredibil .

    1. @ dan serban

      Imi pare rau ca ai sarit exact inceputul articolului, in care spun clar ca acestea doua sunt ultimele variante:

      Mai jos ai citatul
      Am scris în nenumărate rânduri despre cum poţi îmbunătăţi relaţia cu şeful. Uneori însă, nu-ţi mai rămâne decât alternativa să devii propriul şef. Poti considera că orice frână şi orice blocaj poate fi transformat într-o oportunitate. Atunci când ai încercat să cauţi o infinitate de variante de a te înţelege cu şeful şi nu ai reuşit, rămân două variante simple:
      1.să-ţi schimbi jobul
      2.să-ţi deschizi propria afacere

      Posibil sa am o ambiguitate in exprimare

      bine ai venit pe blogul meu 🙂

    1. @ bogdanel

      🙂 multumesc pentru feedback. Am retinut si cele bunesi mai putin bune

      @ robert
      legat de camasa.. 🙂 ai dreptate. Si eu m-am suparat putin cand am vazut filmuletul. M-am suparat si pe mine ca nu am avut grija sa verific inainte si pe cei care au facut filmarea ca nu mi-au spus. Acum nu fac mare stres din faza asta. Sunt momente in care si asemenea lucruri te pot avantaja. Cand totul este mult prea la carte, mult prea regizat, nu mai ramane atat de uman. Inregistrarea este libera, vorbesc liber nu citesc de nicaieri, sunt eu asa cum sunt 🙂 Avand in vedere ca este prima ma declar relativ multumit.

  5. incerc sa fiu scurt. filmuletul e perfect drept teaser. un fel de „trailer” la ce pot oamenii invata de la tine la cursul de negociere. la mai mult chief.
    partea proasta e ca „trick” (sa zicem „smecherie” in romana) se scrie cu „ck”. la fel si „click” (ca iti corectam un text mai devreme).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!