Persuasiune la cel mai înalt nivel și Roata Vieții Tale

În primul rând îți recomand să vezi videoul postat mai sus, să-ți rezervi un loc sau mai multe prin click aici, dacă consideri necesar,  dacă ești drăguț/ă să dai share acestui articol, iar în al doilea rând să citești mai jos, este o abordare pe care ai putea să o găsești utilă.

[button_2 color=”red” align=”center” href=”https://www.marian-rujoiu.ro/lupul-de-pe-wall-street-bilete-conferinta/”]Află detalii și rezervă locuri la evenimentul cu Lupul de pe Wall Street[/button_2]

Cum arată Roata Vieții tale?

Nu-i tocmai stilul meu să ofer doar un promo, fără a veni și cu un instrument util alăturat astfel că profit de ocazie să-ți aduc în discuție Roata vieții. Poate îți este familiar, poate că nu. Roata vieții este o abordare sintetică și autoevaluativă asupra vieții noastre, conform imaginii de mai jos.

Persuasiunea este acea cale prin care valorifici la maxim abilitățile și resursele de care dispui. În ultima vreme, dacă mi-ai urmărit blogul, ai observat că am venit cu subiecte din domeniul sănătății sau al dezvoltării personale cu preponderență.  Inițial, acum aproape vreo 10 ani, scriam doar pe tema negocierii. Nu cred că făceam bine nici atunci nici acum, la fel cum nu cred că făceam rău nici acum 10 ani, nici acum, din simplul motiv că viața nu se reduce nici la dezvoltare personală, nici la relații, nici la bani, nici la negociere, nici la vânzări nici la sănătate. Cred de fapt, că fiecare aspect are rolul lui în împlinirea personală.

roata vietii

Dacă ai la îndemână o imprimantă primul lucru pe care ți-l recomand să-l faci este să printezi această roată. (click pe poză pentru mărire apoi click dreapta și save în calculatorul tău).Dacă nu ai posibilitatea tehnică o poți desena într-un minut. Este o roată cu 8 spițe, gradată fiecare spiță în zece părți (o-centru-10 exterior).

 1. Carieră
 2. Bani
 3. Prieteni
 4. Sănătate
 5. Dezvoltare Personală
 6. Time Management
 7. Familie/Dragoste
 8. Contribuție

[sharrre]Persuasiune la cel mai inalt nivel si Roata vietii [/sharrre]Prima întrebare este simplă: Pe fiecare spiță unde te afli? Marchează pe această roată între unu și zece, comparativ cu ceea ce crezi că ai merita și ce ți-ai dori. La 10 este împlinirea maximă, dincolo de ea să presupunem că nu se mai poate, este tot ceea ce-ți dorești, este ceea ce tu visezi.

Așadar marchează cu un x mic pe fiecare spiță unde consideri că te afli. Nu te gândi că trebuie să fii 100% corect pentru că este imposibil teoretic, pentru că 10 poate fi ușor confuz, sau poate te gândești că întotdeauna este loc de mai bine.

Acum după ce ai marcat cu un x mic, tot ce trebuie să faci este să unești aceste puncte în sens circular și vezi ce obții. Într-un anumit fel orice ai obține este un pas pozitiv, pentru că poți reflecta. Este și un exercițiu de autocunoaștere și un exercițiu în care meditezi asupra unor lucruri care le-ai trecut cu vedere. Astfel îți poți pune întrebări?

 1. Am obținut o roată?
 2. De ce oare nu am obținut o roată?
 3. Care sunt ariile la care trebuie să intervin rapid pentru a întregi roata?
 4. Oare am scor mic la unele, pentru că nu m-am focusat pe ele?
 5. Sau poate, m-am focusat dar nu am avut o strategie bună?
 6. Ce aș putea face în perioada imediat următoare?
 7. Ce aș putea face chiar astăzi?
 8. Cine m-ar putea ajuta să întregesc roata vieții?
 9. Ce abilități trebuie să deprind?
 10. Ce ar trebui să învăț?
 11. Ce ar trebui să nu mai fac din ceea ce fac?
 12. Ce decizii puternice ar trebui să iau?
 13. Adaugă întrebările tale…..

Roate vieții surprinde ariile importante din viața noastră. Ele nu sunt absolute, poate vrei să introduci noi arii. Este în regulă. Analiza pe roata vieții este un exercițiu de câteva minute, pe care este bine să-l faci, o faci pentru tine și nu văd nici un motiv pentru care nu ai merita acest lucru.

Persuasiune, Influențare, Puterea de a convinge și Roata vieții

Acum, dacă te întrebi care este rolul persuasiunii este simplu. Pe coordonatele contribuție, carieră și bani, este o abilitatea esențială. Dacă pe celelalte arii persuasiunea nu joacă un rol major, ci mai mult unul de completare indirect, în cazul de față persuasiunea este un instrument magic. Felul cum negociezi cu șeful, colegii, partenerii este esențial în carieră.

Felul cum te valorifici pe tine și ceea ce ai de oferit ține de persuasiune, de felul cum convingi echipe să intre în proiectele tale. [sharrre]Persuasiune la cel mai ]nalt nivel si Roata vietii [/sharrre] Negocierea discount-urilor ține de persuasiune. Dacă promovezi anumite cauze nu ai nevoie doar de bani pentru schimbări majore, ai nevoie să convingi oamenii să adere la cauza ta și să-ți susțină proiectele. Negocierea cu șeful, fie că vorbim de poziții, proiecte sau bani tot de persuasiune ține. Cu partenerii de afaceri, inconștient sau nu tot de persuasiune ține. Dacă pe celelalte arii, intervențiile pot fi punctuale și poate e nevoie să intervii izolat, persuasiunea este abilitatea care are efect direct 3 coordonate din 8.

persuasiunea - roata vietiiPersonal nu am ajuns în situația în care banii să nu conteze pentru mine. Într-adevăr banii nu sunt cel mai important lucru din viața mea. Dacă ar fi să fac o ierarhie, banii ocupă locul 4 după dragoste/familie, sănătate și contribuție, însă am realizat că banii ajută. Banii ajută sa-i oferi copilului sau partenerului de viață siguranță și experiențe remarcabile, banii ajută să poți cumpăra timpul altora, banii ajută să participi la cele mai bune cursuri de dezvoltare personală, sau banii îți oferă la un moment dat timp liber să poți să stai cu tine, banii ajută să poți ajuta pe alții.

Nu sunt sigur că banii te ajută sa-ți faci prieteni :). De fapt te pot ajuta, însă nu știu ce fel de prieteni sunt aceștia.

Dacă nu ai aflat deja îți spun acum, organizez un eveniment cu Lupul de pe Wall Street. Dacă nu ai văzut filmul te poți delecta într-o seară. Este un film interesant. Din culise, vă spun că pe mine filmul nu m-a convins să-l invit pe Jordan Belfort (personajul real) în România. Unul din prietenii foarte buni, chiar mi-a sugerat că ar fi o alegere bună, însă nu m-a convins.

Ceea ce m-a convins a fost  un webinar cu Jordan Belfort. Am simțit imediat că este un speaker de calibru, iar Straigh Line Persuasiuon, chiar este o linie dreaptă între deschidere și închidere. Am citit sute de cărți pe tema negocierii, am negociat începând de la piață până la milioane de dolari, am scris o carte, am susținut training-uri cu nemiluita, am oferit consultanță, etc.

….Totuși ceea ce prezintă Jordan Belfort, esta clar ceva care funcționează și cunoscând mediul din România mi-am spus că este fix ceea ce avem nevoie fără discuție. Un sistem ușor de înțeles, aplicabil imediat, cu rezultate imediate. Sincer mi s-a părut genial. Așa am început negocierile cu el. Mai vedeți și detalii în videoul meu de mai jos. Sincer, chiar este o ocazie care nu cred că merită ratată, nu știu când se va mai întoarce în România.

Invitația oficială Lansată de Jordan Belfort o vedeți mai jos  🙂

[button_2 color=”red” align=”center” href=”https://www.marian-rujoiu.ro/lupul-de-pe-wall-street-bilete-conferinta/”]Află detalii și rezervă locuri la evenimentul cu Lupul de pe Wall Street[/button_2]

Eu sper să ne vedem la eveniment, iar dacă vi se pare că am încercat să vă conving să participați la eveniment, aveți dreptate, așa este 🙂 Este un eveniment în care cred cu toată ființa.

Până atunci, revenind puțin la Roata Vieții dincolo de persuasiune, în funcție de ”roata” pe care ai obținut-o, pe blogul meu găsești o serie de materiale care să te ajute pe următoarele teme:

Găsești multe articole pe blogul meu, vreo 300, care în mod direct sau indirect te ajută pe cele 8 arii prezentate mai sus. Dacă ești interesat de partea de cursuri, prin click aici accesezi agenda de cursuri Extreme Training. [sharrre]Persuasiune la cel mai inalt nivel si Roata vietii [/sharrre]

Orice întrebare ai avea, iți stau la dispoziție cu plăcere în continuare!

5/5 - (1 vote)

2 thoughts on “Persuasiune la cel mai înalt nivel și Roata Vieții Tale”

 1. Prima dată când am descoperit Roata Vieții aveam 19 ani și am dat de ea într-o carte scrisă de Brian Tracy. Este o metodă bună de evaluare a tuturor domeniilor vieții.

 2. Multumesc, Marian. De fiecare data citesc si recitesc cu deosebita placere articolele tale, am recomandat si familiei mele, in special mamei mele, care uneori devine foarte deprimata din cauza singuratatii si varstei. Din cauza ca noi copii nu mai putem fi langa ea in momentele grele, iar articolele tale imi sunt de mare ajutor. Multumesc inca o data si sa-ti dea Dumnezeu mult har, viata lunga sa poti bucura si incuraja inimile noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!