Negocierea in afaceri – Intrebari bune

Sper ca urmare a aplicarii acestei tehnici o  sa generati cele mai bune rezultate. Negocierea in afaceri este un subiect in continua dezvoltare. Totodata tehnica este utila si in viata personala 🙂

Mai multe tehnici de negociere in vanzari gasesti accesand categoria negociere de pe acest Blog, cititind cartea Biblia Negociatorului sau participand la un curs de Negociere.

Comenteaza acum filmuletul daca ti-a placut 🙂

7 Responses

  1. Da, e un fel de întrebare capcană, prin care interlocutorul trebuie să admită că se poate face ceva…în final, că e pozibilă și o atitudine asertivă. Nu trebuie uitat că cei interogați astfel(așa cum apare și în clipul video: polițistul, recepționerul)au avut, inițial, o atitudine retractilă, de negație. Ei, bine, poate ar trebui să existe reformulări ale aceleiași întrebări: ‘Este posibil să? Credeți că este posibil să…? Se poate să…?’ In întrebarea dvs., accentul cade pe ‘ușor’, dar sunt lucruri într-adevăr greu de făcut și de obținut, dar nu imposibile…Doar că unii s-ar putea simți minimalizați în eforturile lor, e exemplu dacă ai pune unui doctorand întrebarea: ‘Cât de ușor e să faci o lucrare de doctorat?’

    1. Tehnica trebuie folosita cand considerati ca se potriveste. Nicio tehnica nu se potriveste intotdeauna. Uneori insa ai surpriza sa mearga, cand creadeai ca nu merge si invers sa nu merga cand credeai ca cel mai probabil va merge.

  2. Premiza e cea mai buna. Mai departe intrebarea e doar un instrument de a putea intra in mintea cuiva si implanta directia in care sa gandeasca.
    O premiza negativa va duce la esec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultivarea optimismului

Cultivarea optimismului

Atunci când dai o dată cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar dacă dai de trei ori probabilitatea de a da o dată 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul.

Read More »
Share
Tweet
Share