Cioc – Cioc – Cioc – bate sfarsitul lumii la usa! cine deschide? Iubirea?

Cioc…Cioc… bate sfarsitul lumii la ușă! Mai multă iubire?

Poate că titlul te contrariază, care este legătura între sfârșitul lumii și iubire? Dar care este legătura între citatul din Maica Tereza și sfârșitul lumi? Cine știe, sfârșitul lumii ar putea să nu vină și totuși noi, ca rezultat, să ne iubim mai mult! Va invit să citiți în continuare 🙂

În ciuda meseriei pe care o am particip destul de des  la cursuri, pentru a invata, a simti si a ramane conectat. În ultima vreme foarte rar am interacționat cu un mediu și nu s-a ajuns imediat la discuția despre sfarșitul lumii, unde concluzia este simplă:

  • –       oamenii neagă în prima fază că ar fi ceva…
  • –       în a doua fază afirmă că, totuși, sunt mulți oameni care cred ca ar putea fi sfarsitul și au început să se teamă și ei…
  • –       și a treia fază este aceea în care oamenii declară că și-au făcut provizii sau o să-și facă (în ideea că … dacă totuși).

S-au lansat televiziuni care transmit sfârșitul lumii în direct, se vând cărți, locuri în rai și așa mai departe. Eu astăzi am primit o propunere în acest sens, că am putea să ne îmbogățim profitând de această situație…în cazul în care totuși nu vine sfârșitul lumii J Am refuzat, nu veau să intru în detalii însă am refuzat pentru că în mod categoric contravine principiilor mele de viață și de lucru cu oamenii.

Ar putea să te surprindă pentru că nu scriu acest articol ca să blamez speculanții și nici nu-l scriu să te infricoșez, ci din cu totul alt motiv și anume să-ți spun că există o parte bună. Mi-aș dori să citești acest articol până la capăt și s-ar putea să găsești această perspectivă destul de interesantă.

Care este partea bună?

Culmea, partea bună o să apară cu atât mai mult cu cât o să fie speriați mai mulți oameni. Adică spun că am putea trăi înr-o lume mai bună dacă va crește isteria și tema oamenilor, iar în continuare vei găsi și raționamentul respectiv explicațiile de rigoare.

Există experimentul 100 de maimuțe, iar dacă vei crede sau nu în ce voi scrie în continuare rămâne de văzut, însă cu siguranță îți vei aminti de acest experiment.

O maimuță japoneză, Macaca Fuscat, în 1952 pe insula Koshima, aflată sub observarea oamenilor de știință a început să-și spele cartofii înainte de a-i consuma într-o apă din apropiere. Această maimuță a arătat acest lucru mamei ei, colegilor de joc, iar oamenii de știință au observat că  în 6 ani numărul de maimuțe care-și spălau cartifii înainte de a-I mânca ajunse la 100.

Până aici nimic anormal, cel mai ciudat însă a fost că odată cu a 100 maimuță au început toate maimuțele să facă același lucru. Și ca ciudățenia să fie maximă  s-a observat că dintr-o dată, fără să aibă vreun contact sau vreo legătură au deprins același obicei și maimuțele aflate pe insulele alăturate, maimuțe cu care nu se intrase în contact niciodată, devenind foarte rapid un obicei.  Așadar în întregul areal s-a deprins dintr-o dată acest obicei odată cu a 100 maimuță.

Ipoteza care a apărut după acest experiment a fost că există un prag numerologic care odată atins la nivelul unei specii, efectul se răsfrânge asupra celorlalți. (un fel de conștiință colectivă)

Adică, dacă un număr suficient de oamenii gândesc și acționează într-un anumit sens și aceștia ating un prag critic, urmează să se asimileze acel tip de a gândi, simți și acționa și de către alți oameni, chiar dacă acești oameni nu interacționează.

Care ar fi legătura cu 21 decembrie 2012?

Legătura este destul de simplă dacă privim la acest experiment și-i acceptăm concluzia. Eu personal tind să cred că întreaga omenire a evoluat în acest sens, similitudini, etape ale evoluției găsindu-se în locuri în care nu s-a intrat în contact.

De ce spun că există o veste bună în isteria legată de 21 decembrie? Dacă vor fi un număr suficient de mare de oameni care vor gândi, simți și acționa într-un anumit fel, la nivelul conștiinței colective pot să apară schimbări care pot fi vizibile nu neapărat imediat, cât mai degrabă în câțiva ani. Din nefericire nu știm care este pragul la nivelul rasei umane, sincer sper să-l atingem. De exemplu eu nu intru în acest număr din simplul motiv pentru că nu cred că va fi sfârșitul la fel de bine cum alții cred și le respect opinia.

Există o legătură directă între isteria 21-23  decembrie și nevoie de siguranță respectiv iubire. Presupunând pentru o clipă că s-ar putea întâmpla ceva în 21 decembrie, observ că oamenii  acționează și reacționează deja  în două direcții:

Prima direcție supraviețuirea. Oamenii își fac provizii de mâncare, adică sunt focalizați pe ce au nevoie strict pentru a supraviețui. Nu se mai gândesc la bijuterii, mașini scumpe sau diverse lucruri inutile. Practic atenția omenirii este îndreptată către strictul necesar și nu spre dorința de a avea , de a avea lucruri de care nu au nevoie  cum ar fi o lustră sofisticată, o mașină a cărei rată este egală cu salariul, etc.  Sincer eu mi-aș dori ca teama legată de 21 decembrie să devină atât de mare încât oamenii să redevină focalizați numai pe ce au nevoie pentru a spuraviețui. Să nu mai muncească o viață întreagă doar pentru a  avea lucruri de care nu a nevoie. Personal consider că multe bunuri din această lume nu ne aduc fericirea nici autoîmplinirea, fiind doar marketing și manipulare. Mi-e greu să cred că s-ar depăsi un prag critic la nivel colectiv pentru generarea unui schimbări după modeul celor 100 de maimuțe, însă totuși cred că ar putea reprezenta un început.  Uitați-vă în jur, poate chiar la voi, cât de multe lucruri achiziționați și de care nu aveți nevoie cu adevărat?

A doua direcție în care se acționează în eventualitatea unui sfârșit al lumii este IUBIREA. Majoritatea oamenilor au mame, tați, surori, frați ,copii etc.. dacă ai ști cu certitudine că vine sfârșitul lumii cu siguranță atenția ți-ar fi îndreptată către cei dragi. Mulți oameni , datorită cotidianului nu-și petrec suficient timp cu cei dragi și aici m-aș putea include și pe mine. Cotidianul, obiective, problemele, facturile, te distrag probabil de la cel mai minuant lucru din lume numit iubire. Dacă ai ști că ai mai avea trei zile de trăit ai merge la birou sau ai prefera să stai cu cei dragi?

Am încercat să fiu cât de scurt posibil și sper că m-am făcut înțeles:

Dacă un număr suficient de oameni vor fi speriați că în intervalul 21-23 decembrie va veni sfârșitul lumii sau ar urma un dezastru am putea trăi, în scurt timp,  într-o lume mai bună. O lume mai bună ar fi aceea în care oamenii s-ar reîntoarce către două nevoi fundamentale supraviețuirea în sens de strict necesar și IUBIRE.

Cred în potențialul și bunătatea fiecărui  om motiv pentru care în curând o să lansez un proiect numit Personal Power. Cred că fiecare ființă poate fi mai mult decât își imaginează. Îmi voi urma acest țel și cum fiecare lucru care mi l-am propus a dat rezultate, probabil va da și acesta. La finele anului, imediat după ”sfârșitul lumii” detaliile vor fi gata. În acest proiect o să pun în centru persoana fiecăruia, potențialul fiecăruia, împreună cu cele două nevoi supraviețuire și iubire.

Dincolo de ”sfârșitul lumii” cred în citatul lui Ghnadi ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Eu personal aș vrea să văd în lume mai multă iubire de oameni și nutresc gândul ascuns că un număr mare de oamenii vor avea acest sentiment începând de acum până în 23 decembrie, fenomen care, la nivel de conștiință colectivă în câțiva ani ar putea să-și vadă efectele. Cum ar fi o lume în care nu am achiziona decât ce am avea nevoie cu adevărat și totodată ne-am îndrepta atenția către cei dragi, ne-am iubi și le-am acorda timp celor de lângă noi, semenilor noștri și umanității în general? Independent de acest fenomen 21 decembrie intuiesc că în câțiva zeci de ani, atenția oamenilor ar putea fi reîndreptată către lucrurile cu adevărat importante cum ar fi iubirea și mult mi-aș dori să am dreptate.

Voi ce părere aveți?

P.S. Dati like, share sau comentați, dacă vreti să faceți cunoscută celorlalți încă o ”teorie” despre sfârșitul lumii 🙂

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!