Video – Cum poti obtine starea de Flux?

Starea de Flux

Ce este starea de flux si cum putem intra in aceasta stare? Mihaly Csikszentmihalyi întreabă „Ce face ca o viaţă să merite să fie trăită?” Observând că banii nu ne pot face fericiţi, el se uită la cei care găsesc plăceri şi satisfacţie durabilă în activităţi care îi aduc în starea de flux.

cercetarea mea s-a concentrat mai mult pe — după ce am aflat aceste lucruri care chiar au coincis cu propria mea experienţă, am încercat să înţeleg acum, unde în viaţa zilnică, în experienţele noastre normale, ne simţim într-adevăr fericiţi. Şi pentru a porni asta — acele studii cu 40 de ani în urmă, am început să mă uit la oameni creativi — întâi artişti şi oameni de ştiinţă — încercând să înţeleg ce i-a făcut să simtă că merită de fapt să-şi cheltuie viaţa lor făcând lucruri pentru care mulţi din ei nu aşteptau faimă sau avere, dar care le-a făcut viaţa plină de înţeles şi a meritat să fie făcută.

Mihaly Csikszentmihalyi

One Response

  1. Superb! Starea de flux, descrisa tocmai de cel care a descoperit acest concept!
    Dar lumea vrea ceva mai simpu, vrea mura in gura, vrea raspunsul la intrebarea: la ce-mi foloseste?
    Aici trebuie sa aiba loc TREZIREA, CONSTIENTIZAREA! Ceva de genul: AHAAAA, sunt in stare de APATIE, pentru ca ma holbez la TV toata ziua, in loc sa las mintea sa activeze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultivarea optimismului

Cultivarea optimismului

Atunci când dai o dată cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar dacă dai de trei ori probabilitatea de a da o dată 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul.

Read More »
Share1
Tweet
Share