Life balance – echilibrul viata personala viata profesionala

Un discurs excelent despre echilibrul dintre viata personala si cea profesionala!

Este mai mult decat time management! Sper sa va placa si sa gasiti in el acele idei la care nu v-ati mai gandit de ceva vreme. Pe mine personal m-a mai pus putin pe ganduri!

Echilibrul între viaţă personală şi muncă (life balance) , spune Nigel March, e mult prea important pentru a fi lăsat în mâinile angajatorului tău. La TEDxSydney, Marsh expune o zi ideal echilibrată între timpul pentru familie, timp personal şi productivitate — şi oferă câteva încurajări provocatoare pentru a o transforma în realitate.

Comentariile sunt binevenite, despre ideile expuse precum si alte idei pentru a crea un echilibru intre personal si profesional!
–-

Dacă ești interesat să afli mai multe lucruri despre Life Balance, Self ;anagement, am creat un curs online de Time Management, disponibil imediat. Click aici pentru detalii curs Time Management.

curs time management

 

Rate this post

5 thoughts on “Life balance – echilibrul viata personala viata profesionala”

 1. E greu sa faci un echiibru intre viata profesionala, viata de familie si viata sociala. Acum, cand le scriu, le vad in ansamblul lor, ma gandesc la ele in ansamblul lor, dar „in practica” alegem/ exista doar o viata: ori cea profesionala – avem asteptari mari, prea mari de la asta, ori cea de familie – renuntam la propria persoana si ajungem sa fim nemultumiti si de noi si de partener, ori cea sociala – doar cu prietenii, in care nu mai suntem noi, ci ce si cum doresc ceilalti sa fim etc.
  Echilibrul este greu de atins, greu de realizat.
  Am urmarit filmuletul si pe parcursul discursului am inceput sa zambesc … si eu imi ‘expuneam” (cui voia sa ma asculte) teoria conform careia lucrurile marunte conteaza in viata si lucrurile mici le fac sa „vina” pe cele mari.
  Munca-familie/ familie-munca doar omul pune una anume in fata celeilalte. Pana la urma orice in viata se face in doi (apoi apar si copiii). Intotdeauna cineva drag se sacrifica pentru a constata, in final, ca nu i s-a cerut un sacrificiu asa de imens (lipsa de acasa exagerat de mult timp pentru a asigura traiul familiei), ca a pierdut cei mai frumosi ani din viata fara sa-si cunoasca cu adevarat familia (lipsind de la evenimente importante si fiind la munca) si multe altele.
  E posibil ca sa nu fiu inteleasa, sau sa nu fie toata lumea „pe aceeasi lungime de unda cu mine”, dar ii sfatuiesc pe cei cu familie sa nu uite cat de importanta este munca echilibrata si pe cei care muncesc sa nu uire cat de importanta este familia. „Daca dragoste nu e, nimic nu e”.

 2. Foarte bine definesc acest lucru cateva proverbe chinezesti:
  „Copacul se bizuie pe radacine , iar omul pe inima”.
  „Mai bine o zi om decat o mie de ani umbra lui”
  „Sa fii fericit si sa traiesti o mie de ani”-le este urat tinerilor casatoriti
  „Cartea Chinei” Simion Pop
  Cum putem trai o mie de ani? Doar prin copii nostri…..
  In copii nostri ne regasim pe noi insine,dar si echilibrul de zi cu zi.

 3. Asa este, lucrurile marunte conteaza cu adevarat.

  Si este extrem de important sa pastram o viata echilibrata intre munca si familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!