Jocuri Team Building la Birou – 82 Exemple Practice

Actualul context economic are și partea plină a paharului, anume că ne împinge să ne imaginăm soluții de eficientizare a activității companiei. Teambuilding la birou este un concept relativ nou, oarecum inventat de mine 🙂 El se referă la acele activități care pot fi făcute la birou și au în vedere îmbunătățirea atmosferei de lucru, creșterea coeziunii echipei și sudarea relațiilor de echipă. „Team building la birou” nu este numai o „soluție de criză„ ci poate fi o stare permanentă care are efecte benefice asupra angajaților. În primul rând, prin activități gen team building la Birou se realizează motivarea non financiară a angajaților, iar un efect direct al motivării non financiare duce automat la fidelizarea angajaților și la creșterea performanței acestora.

Am scris foarte multe articole despre motivare non financiară pe care le puteți accesa gratuit pe site. În acest articol o să mă opresc la exemplificarea teambuildingului la birou prin câteva exemple pe care sper să le găsiți utile. Unele idei, pentru a fi puse în practică necesită un mic efort financiar, însă cele mai multe idei nu costă absolut nimic.

82 idei de team building la birou

[sharrre]Jocuri Teamb Building [/sharrre][bullet_block style=”size-16″ small_icon=”2.png” width=”” alignment=”center”]

Cum aplici aceste idei de team building?

Pentru început le poți printa pentru a le avea mereu în atenție. Apoi alege să pui în practică numai câteva dintre ele. Nu încerca să le pui în practică pe toate odată pentru că o să-i speri pe angajați. Nici o idee nu funcționează oricum și oriunde. Când una dintre idei nu funcționează, încearcă altă idee. Aceste idei nu se bagă pe gât angajaților. Chiar dacă foarte multe dintre ele sunt foarte bune, au fost testate în companii. Este nevoie de tact și diplomație pentru a le pune în practică. Ideile sunt în esență lucruri mici care cu timpul pot duce la efecte spectaculoase. Nu există o rețetă standard privind forma de aplicare a lor, aceasta este aleasă de manager în funcție de mediul organizațional.

Sper ca aceste idei să vă ajute în practica managerială. Oferiți-mi feedbackul printr-un comentariu, iar atunci când aveți întrebări punctuale legate de motivarea non financiară, sau  team building la birou, le aștept cu plăcere.

Mult spor în aplicarea ideilor!

[sharrre]Jocuri Teamb Building [/sharrre]

Scris de Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training,
http://www.traininguri.ro

Rate this post

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.