Tehnici simple pentru indeplinirea dorintelor (doi pasi simpli)

Am predat in cursuri fel si fel de metode pentru atingerea obiectivelor! Chiar am inventat metoda Smart Fluent (o metoda foarte eficienta). Am observat insa, ca sunt oameni care prefera lucrurile simple, usor de inteles si usor de aplicat, iar atunci cand vorbim de obiective vorbim de indeplinirea dorintelor noastre.

Cum devin dorintele tale realitate?

Nimic mai simplu 🙂 Iei o foaie de hartie si un pix si urmezi doi pasi simpli:

  1. scrie ce vise vrei sa devina realitate, sau ce obiective iti propui pentru 2013! Trebuie sa-ti fie mai clar in minte de ce vrei sa atingi acele obiective. Daca nu-ti fa fi clar nu vei fi motivat, daca-ti vei clarifica vei fi motivat!
  2. sub fiecare obiectiv pune cinci liniute: iar aici scrie 5 lucruri pe care le poti face pentru a atinge obiectivul, sau pentru a fi mai aproape de atingerea lui!

Va fi de ajuns daca vei face aceste doua lucruri! Apoi, printeza-le si saptamanal sau lunar pune-ti doua intrebari:

  1. ce am facut pana acum pentru indeplinirea acestor dorinte?
  2. ce as putea face in urmatoarea luna de zile?

O sa observi cum, cu pasi marunti te vei apropia tot mai mult de indeplinirea dorintelor tale! Cu cat vei formula mai specific obiectivele, cu atat va fi mai simplu! Incearca, nu ai nimic de pierdut. Fixeaza-ti undeva intre 3 si maxim 10 obiective. Recomand aceasta tehnica in primul rand pentru ca am incercat-o si functioneaza! Este simpla, la obiect, permite monitorizare si adaptare permanenta!

Eu mi-am fixat in acest fel obiective la inceputul lunii ianuarie si am un progres fantastic. Am ales sa reflectez doar 10 minute pe saptamana la acestea, ce am facut și ce aș putea face in continuare, și merge de minune!

Mult spor 🙂

V-am provocat? Sper ca da, pentru ca asa ajungi foarte repede mai aproape de indeplinirea dorintelor tale!

6 Responses

  1. Pe mine chiar ca m-ai provocat ! Am auzit de aceasta metoda de mult timp dar nu am incercat-o pana acum, mi s-a parut o aberatie, o poveste de copii ! Insa, chiar ca m-ai facut curioasa. Chiar acum ma apuc de ea ! Ms.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultivarea optimismului

Cultivarea optimismului

Atunci când dai o dată cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar dacă dai de trei ori probabilitatea de a da o dată 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul.

Read More »
Share14
Tweet
Share