Gandirea pozitiva – Nu poti face lucruri mari avand asteptari mici!

Nu poţi face lucruri mari având aşteptări mici!

Să ştiţi că e valabili şi invers adică, poţi face lucruri mari doar având aştepătări mari! Dacă să ne uităm în istorie, în inventică, în fizică sau în chimie observăm că lucrurile bune, lucrurile mari, au ceva în comun şi anume faptul că ininţiatorii lor au avut aşteptări mari! Uneori aşteptările lor au depăsit cu mult probabilitatea şi plauzibilul, astfel încât în jurul lor se auzea: acest lucru nu este posibil, nu merită efortul, oricum nu iese, sau o încurajare seacă de genul dacă tu crezi….poţi incerca!

Să luăm un exemplu mai recet! Probabil tu care citeşti aceste rânduri, ai fosit măcar odată google! Acesta a fost un proiect în care au crezut doi studenţi. Aceşti doi studenţi au găsit numai uşi închise , chiar la marile companii lideri de piaţă  în IT (nu le menţionez numele pentru a nu face antireclamă). Aceşti doi tineri au crezut în ideea lor şi au avut încredere în ideea lor! Faptul că ei nu au renunţat a făcut posibil ca cel mai mare motor de căutare să fie folosit de milioane de oameni! Când vrei să afli ceva, cel mai probabil vei alege să tastezi în google cuvântul şi să dai search! Acest este un proiect mare, un rezultat mare, pentru că ai au avut aşteptări mari!

Asemenea exemple le vei întâlni la tot pasul, în familie sau în cercul de prieteni. Cei care au avut aşteptări mari au putut face lucruri mari. Micile aşteptări sunt ceea ce frânează mintea, frânează creativitate şi obligă creierul la a gândi şi acţiona pe o plajă îngustă!

Aceste aşteptări mari sunt rezultatul unei gândiri pozitive, că lucrurile pot fi mai bune, că lucrurile sunt posibile, iar primul pas către reuşită este gândirea unui lucru. Dacă tu poţi gândi că poţi reuşi un lucru acela este primul pas către reuşită. Ceea ce spun este dovedit ştiinţific prin experimente, mai ales pe marginea medicamentului Placebo! Gândirea ta iţi poata da forţă să schimbi lucrurile, să te schimbi pe tine, să ajungi mai departe să ai succes. Ne place sau nu, această mentalitate a făcut diferenţa între oamenii care au avut succes şi oamenii care nu au avut suuces, face diferenţa între angajat şi angajator, între condus şi conducător, între reuşită şi nereuşită!

De multe ori, ne întrebăm? Cum oare a reuşit X sau Y, mai ales că nu pare aşa inteligent. Răspunsul e foarte simplu: A crezut în ideea lui! Acest lucru este valabil în politică, afaceri sau viaţa personală. Realizări, lucruri mari poţi avea şi în viaţa personală, trebuie doar să crezi în puterile tale şi să ai aşteptări mari!

Conştient sau inconştient, această metodă,  cei mai mulţi dintre noi, am testat-o. Eu sunt unul dintre aceia care au testat-o! Întotdeauna am reuşit, am reuşit să-mi împlinesc visele! Acum doresc, de exemplu, ca Extreme Training, compania pe care o conduc, să ajungă Lider de piaţă în domeniului trainingului deschis în România. Am acest gând de vreo doi ani. Am reuşit să ajung în primii 5. Probabil în maxim 2 ani, o sa ajung primul. Nu vreau să supăr pe nimeni, însă aceasta este aşteptarea pe care o am!

Aşteptările mari, dau sens acţiunilor tale, dau naştere la o viziune cu care poţi face ceva, găseşti soluţii mult mai repede, iar oportunităţile le vezi mai uşor. Sunt oameni care şi-au vândut casa pentru a-şi deschide o afacere. Este uşor să spunem că aceştia sunt nişte speculanţi sau nişte oportunişti! Însă, câţi dintre noi suntem dispuşi să renunţăm la tot ce avem pentru a investi într-o idee pe care o avem. Probabil puţini!

Nu vreau să dezvolt o teorie, nici să fac filosofie, vreau doar să îndrăzniţi să speraţi mai mult, să cereţi mai mult, să credeţi mai mult în puterile voastre, nu ridic in slăvi nici gandirea pozitiva nici nu blamez gandirea negativa, ci vorbesc de o setare mentala premergatoare actiunii, pentru a crea cadrul necesar pentru succes.

Să spunem că tragi cu arcul sau cu puşca. La 20 M distanţă ai o serie de ţinte: una la 1 metru distanţă de sol, a doua la doi metri, a treia la 3 metri, a patra la 4 metri şi a 10, la 10 M. Nu va fi imposibil să atingi ţinta situată la înălţimea de 10 M dacă îţi propui acest lcuru, însă va fi aproape imposibil să o atingi pe cea de la 10 M, ţintind la cea de 1 M. Ţintind la un metru înăţlime poţi nimeri din greşealaă puţin mai sus sau puţin mai jos, însă ţintind la 10, poţi atinge 8, 9 sau 10. E simplu, logic, plauzibil şi testabil! Felul cum te poziţionezi faţă de ţintă poate asigura atingerea ei. Ca să reuşeşti să tinteşti la 10 m înăţime trebuie să poziţionezi arcul altfel! Dacă  îl poziţionezi în jos, va fi greu ca săgeata ta să ajungă sus!

Prin urmare îndrăzneşte să vezi ţinte la înălţime, îndrăzneşte să vrei mai mult, îndrăzneşte să  vrei mai bine. Aşteptările tale vor fi primul indicator al reuşitei tale. Aş putea continua cu exemple, cu metafore c, însă te îndemn să meditezi 5 minute la acest lcuru! Astfel că acum îţi pasez ţie mingea, rămâne să te hotărăşti cât de sus vrei să ajungi, cât de departe vrei să ţinteşti. Vreu sa notezi că vorbesc de gândirea pozitiva urmată de actiune, altfel este esec total, daca doar gandești fără să faci nimic. Pentru a afla mai multe citeste și articolul : 4 căi prin care gândirea pozitivă poate fi antrenată și valorificată.

Reţine: Doar având aşteptări mari, poţi face lucruri mari!

Ofera- mi un Like un share sau un comment dacă ți-a placut acest articol 🙂

Multumesc 🙂

5/5 - (1 vote)

4 thoughts on “Gandirea pozitiva – Nu poti face lucruri mari avand asteptari mici!”

  1. Pingback: Gandirea pozitiva – 4 căi prin care poate fi antrenată Extreme Training

  2. Pingback: Gândirea pozitivă - 4 căi prin care poate fi antrenată și valorificată

  3. Pingback: Tehnici dezvoltare personala si de business foarte puternic

  4. Salut,

    Eu consider ca nu e corect ceea ce zici, la modul general.
    In unele situatii e perfect sa actionezi dupa cum ne saftuiest tu, dar nu tot timpul.
    Actionand tot timpul cu asteptarile prea mari fata de toata lumea, inevitabil te va dezamagi cineva, iar partea logigca si normala este sa iti modifici asteptarile. Daca toata lumea constant te dezamageste si tu ramai ca un tamp cu asteptarile exagerate ca sa te automotivezi, vei fi un loser. Exista multe feluri in care cineva se poate automotiva, dar nu asta e topicul discutiei.
    Sa nu ma intelegi gresit, ar fi fost corect sa zici aspiratii, nu asteptari. Daca ai fi zis aspiratii ar fi fost ok, dar asteparile sa stii ca iti pot fi calcate in picioare de factori externi, fara sa apuci sa schitezi vreun gest.
    Tu ai lucrat intr-o multinationala, sa fii numarul 1 si sa aspiri spre o promovare, dar aceasta nu numai ca nu vine, ci din cauza unor lucruri care nu au legatura cu tine, esti inlaturat?
    Cum poti face sa nu te demotivezi in urma unui incident similar?

    Ms,

    Dan Dobre
    Manager
    DobreSales.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!