Esec si Succes – Cum să esuezi cu succes? 32 de sfaturi!

Am intalnit destui oameni oarecum dezinteresati de succes indiferent cum ar fi inteles acesta, emotional, fizic, intelectual, financiar sau spiritual, astfel ca, de ce nu, un indrumar pentru esec este un instrument util, daca vor sa performeze.

Daca nu esti foarte interesat de cum poti obtine succesul, acest articol te va invata cum sa esuezi cu succes. O sa gasesti mai jos FORMULA ESECULUI! Poate nu toti ne dorim succesul cu tot dinadinsul, poate ne putem multumi doar cu evitarea esecului! Vei vedea mai jos cum trebuie sa te comporti pentru a inregistra un esec, sau poate de ce nu esec dupa esec! Evident, vei transpune apoi intuitiv cum trebuie sa te comporti pentru a evita esecul!

De sute de ani, oamenii incearca sa afle care este formula succesului. Au curs mii de pagini pe marginea acestui subiect si o sa se mai scrie in continuare. Fiecare autor are o metoda, pe care o prezinta ca miraculoasa, aduce argumente si dovezi in acest sens. In acest articol nu ne vom ocupa de acest lucru, evident si eu am o parere in acest sens la fel ca si tine de altfel. Aici, voi prezenta doua cai sigure prin care tu sa poti inregistra esec dupa esec! Oare aplici deja aceasta formula? Te invit sa parcurgi randurile urmatoare, urmand ca la final sa tragi singur concluziile!

I.    Prima regula pentru esec: Fii consecvent si repeta-ti greselile!

 1. De cate ori gresesti consoleaza-te cu gandul ca a gresi este cat se poate de omeneste.
 2. Incepe rapid prin a da vina pe ceilalti, pe context, pe situatie, sau pe complexitatea problemei.
 3. Fii obiectiv si nu-ti asuma niciun fel de responsabilitate! Pana la urma daca stai bine sa te gandesti nici macar nu ai gresit, ci a fost doar o situatie dificila care nu a depins de  tine!
 4. Nu incerca nici un moment sa afli de ce ai gresit, incearca sa uiti, fii un om tare, care trece cu succes peste greselile sale, nici nu invata nimic din ele!
 5. Stai de vorba cu tine sincer si descopera astfel cum ca nici nu puteau iesi lucrurile mai bune de atat, pentru ca nu depinde de tine!
 6. Conving-te ca tu ai fost singurul care a actionat rational, toti ceilalti au procedat gresit, fara sa mai aducem vorba de context care a fost complet defavorabil! Toti ceilalti gresesc, doar tu ai dreptate.
 7. Acum ca te-ai linistit, felicita-te pentru prestatia ta, putea fie si mai rau.
 8. Nu te gandi nicio clipa ca ai fi putut face ca lucrurile sa iasa mai bine!
 9. Nu-ti asuma nicio vina sau vreo responsabilitate.
 10. Orice om serios este si consecvent! Incearca sa tii minte acest esec si data viitoare cand ai ocazia procedeaza la fel, stii bine doar ca ai facut cel mai bun lucru posibil si data trecuta, deci daca vei gresi si de aceasta data, va fi dovada ca prima data ai procedat bine!
 11. Trebuie sa ai viziune si sa ai puterea sa repeti aceeasi actiune sperand ca de data asta vei avea rezultate diferite si mai bune!
 12. Nu schimba nimic, procedeaza la fel, lasa-te convins de viziunea ta care-ti spune ca de data asta lucrurile vor iesi mai bine!
 13. Lupta pana la capat, chiar daca a doua oara lucrurile ies prost! Tu din nou ai facut tot posibilul!
 14. NU cumva sa iti pui intrebarea: Eu ce puteam face, sau ce puteam schimba pentru ca lucrurile sa iasa bine de aceasta data? Intrebarile de acest gen sunt superficiale si nerealiste, sunt mai mult pentru filozofi nu pentru tine!
 15. Da dovada de perseverenta, si actioneaza la fel si a treia oara!
 16. Ai o mentalitate de invingator si de om care nu renunta, daca nu a iesit nici prima oara, nici a doua oara, sunt sanse mari sa iasa a treia oara!
 17. Procedeaza la fel si a treia oara si a patra oara si felicita-te din nou. Ai trecut cu succes peste aceeasi greseala de trei ori!
 18. Intreaba-te: Cine ar fi putut rezista la fel de mult ca si tine! Esti de neoprit!

II.    A doua regula pentru esec: Succesul de cele mai multe ori este destinatia catre esec!

 1. De ce sa traiesti cu iluzia succesului cand esecul este mai concret si mai la indemana?
 2. Tocmai ai facut ceva si ai avut succes! Fii mandru de tine! Nu te intreba nici o clipa De ce am avut succes? Nu te gandi nici o clipa ce anume din tine a contribuit la realizarea acestui succes!
 3. Fii plin de tine, chiar putin arogant, doar ai reusit!
 4. NU te intreba cum ai putea face sa ai succes din nou, probabil a fost doar un accident succesul pe care tocmai l-ai avut.
 5. NU profita de ocazie sa afli care-ti sunt punctele forte!
 6. NU- ti aprecia succesul, ar insemna sa te lauzi singur, iar acest lucru nu-i frumos!
 7. Nu te plasa pe tine in situatie, pentru a afla ce anume din context te-a ajutat sa reusesti.
 8. Eventual considera o exceptie ceea ce ti s-a intamplat, nu incerca sa tragi nicio concluzie!
 9. Daca ai o zi mai buna, in care esti eficient si ai spor, NU te intreba Ce anume ai facut ca acea zi sa fie buna?
 10. Daca ai o alta zi in care lucrurile merg ca unse, NU te bucura de acest lucru, la o parte cu gandirea pozitiva pentru ca urmeaza cu siguranta sa se intample ceva rau!
 11. Daca nu s-a intamplat inca nimic rau, tu ai rabdare, e doar o problema de timp sa apara ceva rau!
 12. Stii foarte bine ca daca lucrurile merg prea bine ceva este in neregula. Intra rapid in panica si schimba metoda!
 13. Nu incerca sa mentii “starea de succes” pentru ca este mai important esecul care te asteapta din moment in moment!
 14. Succesul celorlalti este intamplator iar dacă invatam de la cei mai buni, acesta este plagiat, tu le stii mai bine oricum.

Dupa cum observi mai sus, ai doua cai sigure de a esua cu succes. Aplicand-le constant vei devenii un campion al ESECULUI! Retine asadar ca exista o maniera unica de a repeta o greseala si aplic-o cu maiestrie, iar pe de alta parte te sfatuiesc sa nu inveti nimic din succesele pe care le ai, pentru ca acestea sunt pur intamplatoare! Comporta-te asa daca vrei sa ai esec si invers daca vrei sa eviti esecul- acesta putand fi primul pas catre succes!

Te incurajez acum sa-ti spui parerea printr-un comentariu sau folosind butoanele din retelele sociale disponibile mai jos poti impartasi mai departe.

 Cu energie pozitiva,
Marian
Rate this post

3 thoughts on “Esec si Succes – Cum să esuezi cu succes? 32 de sfaturi!”

 1. Pingback: Succes - 3 motive din cauza carora nu ai obtinut ce ti-ai dorit!

 2. Pingback: 10 lucruri care NU cred că sunt IMPORTANTE pentru SUCCESUL în viaţă. Partea I. | DISCERNE

 3. Pingback: 10 lucruri care NU cred că sunt IMPORTANTE pentru SUCCESUL în viaţă. Partea II. | DISCERNE

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!