Crezul Optimistului – Calendarul Optimistului 2014

Dragă Marian,

Am vazut ca ai publicat Calendarul oamenilor puternici pentru 2014. Și pe acesta îl voi printa și-l voi expune într-un loc vizibil. Anul trecut am primit de la tine Crezul optimistului pe 2013, pe care la fel l-am afișat. Cand ma plictiseam îmi ajungea privirea pe el și-l citeam. Ideea este ca a functionat, mi s-a îmbunatatit starea de spirit, iar eu cum sunt o persoana mai negativa de felul meu, asa făra sa-mi dau seama  ceva în interiorul meu s-a echilibrat. Nu știu să-ti spun ce anume, pur si simplu s-a intamplat. Ar fi mai multe de spus, însă deocamdată atât am vrut să-și spun.

Cu mulțumiri Nicoleta

Acesta este motivul pentru care am făcut o varianta printabila și pentru 2014. Anul trecut statisticile mi-au aratat ca 8250  de oameni au descarcat varianta printabilă. Probabil ceva se întamplă. Fososind butonul de mai jos puteti descarca varianta printabila. Tot mai jos gasiti si o completare a crezului, un articol scris de mine numit jocul optimistului.

[button link=”https://www.marian-rujoiu.ro/wp-content/uploads/2011/02/crezul-optimistului-2014.png.zip” color=”silver”] Click aici pentru varianta printabila – Crezul optimistului – Calendar 2014 romanesc[/button]

[shareaholic app=”share_buttons” id=”4647444″]

Articol Jocul optimistului

Putem să fim mai mult sau mai puțin optimiști.  Putem să fim mai degrabă pesimiști. Sunt mai ușor de găsit și motivele pentru a fi pesimist.

Fiecare dintre noi se angajează într-un joc, fie al optimismului, fie al pesimistului. Jucând rolul pesimistului este mai ușor dar, încet, încet vom vedea viața din ce în ce mai gri, la un moment dat chiar în negru. Poți să alegi să joci rolul pesimistului și vei avea câteva șanse de a-ți ruina semnificativ viitorul. Acum depinde de fiecare ce-și dorește!

Nu este obligatoriu să fim cu toții de acord. Putem, însă, toți să constatăm „dezavantajele” pe care le aduce cu sine o atitudine pesimistă.  O listă scurtă a dezavantajelor imediate este următoarea:

Pesimistul:

–                     renunță mai ușor
–                    are energie mai puțină
–                    riscă prea puțin
–                    este de prea multe ori trist
–                    identifică mai greu oportunitățile din jur
–                    are mai puțini prieteni și este evitat adeseori
–                    zambește mai puțin
–                    nu caută talentul din fiecare om
–                    nu caută nici taletul său
–                    nu are încredere în forțele proprii
–                    este mai „stresat”

Știu că fiecare dintre dumneavoastră, când citiți aceste rânduri găsiți și argumente pentru care merită să fii pesimist. Aveți dreptate, este mai ușor să fii pesimist. Vă puteți complace în situații aparent fără ieșire, dați vina pe situație, pe context, etc. Într-adevăr, e mai ușor să fii pesimist.

Să fii optimist nu-i tocmai ușor, pentru că aveți datoria să căutați soluții permanent, să vă păstrați umorul, să credeți în puterile dumneavoastră, să credeți și să simțiți că puteți primi și oferi mai mult. Este mai greu să fiți optimist, este însă mai plăcut. Simți că trăiești, simți că poți să zbori, ești mai fericit. Te bucuri mai mult, te bucuri de ce ți se întâmplă.

Atunci când dai o dată cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar dacă dai de trei ori probabilitatea de a da o dată 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul. Un pesimist, se gândește că probabilitatea este mică dacă aruncă o dată cu zarul, deci nu ar mai avea nici un sens să facă asta. În cel mai bun caz încearcă o dată. 🙂

Vreau să simțiți că merită să fiți mai optimiști, pentru că este important să înțelegeți că veți câștiga foarte multe lucruri.

Evenimentele mici, negative trebuie să le priviți ca pe ușoare obstacole care pot fi depășite. Trebuie însă să vizualizați rezultatul, succesul și satisfacția ascunse la mijloc sau la final. Chiar și un eșec poate fi privit ca o experiență de învățare.  Optimismul te protejează și îți crește imunitatea, uneori chiar și cea fiziologică. Sunt studii care demonstreaza acest lucru. Cu siguranță însă vă va crește imunitatea în fața evenimentelor negative.

Sunteți ceea ce gândiți! Aveți grijă ce gândiți, pentru că gândurile dumneavoastră pot deveni vorbe, iar vorbele devin fapte. S-au făcut mii de experimente care demonstrează că modul în care gândiți vă influențează viața. Optimismul este asemenea unui magnet care  atrage lucrurile bune în viața dumneavoastră. Nu de puține ori observăm că oamenii optimiști au mai mult succes. De ce oare? Știm încă puține lucruri despre cum funcționează creierul, cunoaștem însă mai mult efectele pentru că ne este mai ușor să le observăm.

Vă propun să încercați o vreme să jucați rolul optimistului. Veți vedea rapid rezultate. Viața personală și profesională vi se pot schimba radical. Pentru început, puteți face câteva lucruri simple cum ar fi:

 • ori de câte ori întâlniți un obstacol, zâmbiți și acționați
 • încercați, ori de câte ori aveți o problemă, să găsiții un lucru bun în mijlocul acelui rău
 • jucați-vă cu imaginația dumneavoastră. Imaginați-vă că sunteți o fire optimistă. Imaginați-vă pe dumneavoastră o persoană optimistă căreia i se întâmplă lucruri minunate.

Henry Ford spunea: Dacă tu crezi că nu poți, ai dreptate; dacă tu crezi că poți, din nou, ai dreptate. Puteți să aveți încredere în dumneavoastră? Puteți să credeți că vi se pot întâmpla lucruri bune? Acesta este cel mai frumos cadou pe care vi-l puteți face,  să jucați o vreme jocul optimistului. Renunțați la văicăreli și acționați! Bucurați-vă de viață și experimentați un comportament optimist! Merită din plin!

Sper că acest mic articol a reușit să vă pună puțin pe gânduri. Sper să simțiți că se poate mai mult, sper să simțiți că merită încercat. Optimismul vă va aduce în viață zâmbet, fericire și bucurii, nu vă costă nimic să încercați.

Zâmbiți, urmează o nouă zi plină de experiențe de învățare și de lucruri bune!

Alege Excelenţa! Alege Extreme Training! Alege să fii mai bun!
Scris de Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training,
www.marian-rujoiu.ro
www.traininguri.ro
[button link=”https://www.marian-rujoiu.ro/wp-content/uploads/2011/02/crezul-optimistului-2014.png.zip” color=”silver”] Click aici pentru varianta printabila – Crezul optimistului – Calendar 2014 romanesc[/button]
5/5 - (1 vote)

10 thoughts on “Crezul Optimistului – Calendarul Optimistului 2014”

 1. Frumos mod de a gandi
  am ajuns aici citind despre cele 4 intrebari
  si as dori sa stiu numele unei singure firme unde chiar se poate ca cele 4 intrebari chiar sa conteze..ma refer la raspunsurile lor
  pentru ca realitatea arata clar ,fara sa fim pesimisti,ca astfel de firme nu prea exista
  Si chiar daca ai raspunsuri clare si concrete nu conteaza ptr ca suntem in Romania
  ar fi de dorit sa nu pierdeti legatura cu realitatea
  una destul de dura,unde nu conteaza cele 4 raspunsuri ci relatiile si unde prostia este ridicata la rang de calitate,si aceasta nu in firme din baracute ci in companii multinationale zise de prestigiu.
  Inca odata repet,frumoase intrebarile dar raspunsurile nu vor conta ..ptr ca pe „plantatiile” din Romania zise Firme…este in mod cert altceva.
  Cu multa stima
  Ori

 2. Foarte adevarat cele scrise. In ultumul an respectiv in 2010 am intalnit un citat foarte adevarat:”Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimit si sa ai dreptate” In aceste cuvinte am gasit mult adevar, mi sa lipit acolo undeva intr-o cutiuta a creierului si caut sa il urmez atat cat se poate.
  Recomand acest citat, efectul este pozitiv.

 3. @ colin

  multumesc pentru feedback. As fi preferat o abordare ceva mai eleganta si mai putin jignitoare ]n mod gratuit. Sunteti binevenit pe blog atat timp cat va exprimati pozitii, oricare ar fi ele, in limita decentei si eventual argumentate.
  Cat priveste continutul comentariului , dati-mi voie sa ma abtin.

 4. Intr-adevar…acest adevar l-am experimentat si optimismul este transmisibil. Daca zambesti lumea iti va intoarce zambetul si ziua devine mai buna pentru cei cu care vii in contact. Incercati si nu aveti nimic de pierdut….doar ziua va fi mai frumoasa si starea de bine va avea un efect pozitiv asupra sanatatii.

 5. e usor a juca singur la doua porti. probabilitatea sa dai sase cu zarul este aceeasi ori decate ori dai. vezi fundamental gresesti. nu conteaza! sa fii optimist copile cat esti inocent! inocenta inseamna si necunoastere.

 6. Pingback: Jocul de-a starea de bine « Sunshine

 7. ….sant deacord cu totul,si stiu ca este adevarat …dar este foarte greu sa menti permanent acest optimist…. poate doar pt mine…felicitari celor care reusesc!

 8. Foarte mult adevar in acest subiect, despre mine imi place sa cred ca sunt optimista si sincer lumea pare altfel ….primul pas este sa zambesti asa ca „tampul” fara motiv si o sa vezi ca lumea iti zambeste inapoi si astfel o sa te simti mai bine, iti schimba un pic perspectiva.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!