Religie si Stiinta I Apa sfintita I Calugari

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau   sanctuarele.   Oamenii de ştiinţă din  Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin.
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri   Slezin, şeful Laboratorului de  Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .”Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele  din organismul uman, ea repară şi structura grav  afectată a conştiinţei.”[2]
Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat   electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau   şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă   mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce   persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al   biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul   somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta   stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă  vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că  bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi  afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar  sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât   vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti  ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la   Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus  peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii  unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în   biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la   Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a   instrumentului.

În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de  asemenea, proprietăţi vindecătoare..

De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele ,emise de clopotele care bat, omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
Proteinele viruşilor se  încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.   Malakovskaia. Semnul  crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii  patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi   lacuri. Este chiar mai eficient decât   aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea   Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai  mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel,  recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este  numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai  mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles  sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.  Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

„Apa „distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot  sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai  mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană  credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. din engleză în română Cristina M. C1999-2009  „Pravda Ru”

Rate this post

4 thoughts on “Religie si Stiinta I Apa sfintita I Calugari”

 1. Salutare!

  Articolul si subiectul mi se par foarte interesante…
  Dar…profesorul Valeri Slezin…nu exista ca si profesor stiintific (cel putin din cate am gogalit eu), orasul St Petersburg nici macar nu are un centru de cercetari in domeniul amintit in articol…
  Plus ca alaturarea a prea multor afirmatii fara probarea acestora nu face decat sa dea un puternic iz de gogoritza articolului.
  Zgomotul clopotelor care omoara virusii de hepatita si tifos? Apa sfintita cu densitate diferita?Apa isi schimba structura? In ce? Rugaciunile care neutralizeaza radiatiile?
  Pot alege sa cred in puterea rugaciunilor pentru ca am credinta ca exista un Dumnezeu care raspunde acestora.
  Insa de la credinta reala si la plasmuiri din genul celor: ”oamenii de stiinta afirma ca…”…mai e cale lunga!

  Cu respect!

 2. Draga Marian,

  As aprecia in mod deosebit daca m-ai ajuta cu niste link-uri care sa probeze faptele pe care le sustii in acest articol.

  Numai bine,
  Viorel

  1. Viorel, articolul este preluat, o sa-l gasesti in sute de locuri pe internet. Vei observa la final ca este preluat din rusa din rusa in engleza si din engleza in Romana. In alte cuvine nu eu sustin 🙂

   Nu sustin eu cele scrise, cred insa ca au o urma serioasa de adevar. Daca as cunoaste limba rusa m-as apuca sa fac o cautare.

   Exista totusi un motiv pentru care am dat crezare informatiilor preluate, anume studiile efectuate de cercetatori in domeniul NLP (despre puterea gandului si despre cum functioneaza creierul) si un reportaj pe discovery (legat de apa) si filmul the Secret!

   tu te indoiesti de cele expuse in articol sau doar vrei sa afli mai multe?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!