NLP-ul este praf?

Asa spunea zoso intr-un proaspat articol pe blogul sau pe care il puteți vedea aici! El ataca dur si cativa reprezentanti din Romania si chiar pe Bandler. Din anumite puncte de vedere chiar i-am dat dreptate, in sensul că nu te poate invata cineva sa vinzi daca respectivul nu a vandut niciodata! Cred ca asemenea posturi sunt binevenite pentru ca mai ”scutura” putin domeniul!

Sunt milioane de oameni care practica NLP si au succes, si sunt si companii care si-au crescut afacerile utilizand cunostinte din NLP! Este totusi drept ca orice domeniu la fel ca psihologia, medicina, informatica..etc isi are combatantii ei! Este o confirmare a faptului ca domeniul este puternic. De exemplu NLP-ul se leaga mult cu Hipnoza Ericksoniana, iar niste tipi destul de deschisi la minte au facut un material despre Obama si hipnoza pe care-l puteti descarca prin click aici! Acestia il acuza pe Obama ca a folosit excesiv tehnicile hipnozei Ericksoniene! Poate asa este 🙂

Am apreciat la zoso ca este un maestru in ceea ce combate chiar daca nu constientizeaza acest lucru. Articolul postat foloseste tehnici NLP mai mult decat isi poate imagina! NLP-ul este combatut cu armele lui! Cumva, decat sa cunosti domeniul si sa nu ai nici un rezultat, mai bine sa-l aplici fara sa stii ca se numeste asa!

Rate this post

11 thoughts on “NLP-ul este praf?”

 1. Zoso este un retard puber fara doar si poate, dar nici NLP-ul nu este nici macar un sfert din cea ce pretinde ca este, in schimb cateodata iti ofera unghiuri surprinzatoare de a privi o situatie, postura ….etc.

 2. Te rog sa stergi comentul meu dinainte! :p

  Ma asteptam sa mentionezi si armele folosite de Zoso “fara sa vrea”. 😉

  Incerci un update? 😛

  In alta ordine de idei, sa constientizezi ca ai un creier si gandesti este precum te-ai opri cateva secunde sa-ti asculti bataile inimii.

  Sa-ti controlezi mintea e ca si cum caruta ar conduce calul! 🙂

  Greu de crezut? Dar daca e o caleasca ?:p

  1. un exemplu: tehnic aschimbarii cadrului! Ataci o probelma, apoi schimbi contextul si argumentezi folosind numai context! De exemplu, asocierea NLP cu MLM (o prima schimbare de cadru), iar apoi vine cu inca o schimbare de cadru (lipsa calitatti- persoanele care te invata sa vinzi fara sa fi vandut vreodata).

   Deci atata MLM cat si Vanzarile nu au nici o legatura cu NLP, poate doar una implicita, insa in nici un caz serioasa, ea putand fii pur intamplatoare! Este ca si cum ai spune ca soarele nu ar mai trebui sa rasara, pentru ca unii oamenii fac plaja si se pot arde prea mult! Sau un alt timp de argument ar fi ca ar trebui interzise toate medicamentele din lume, pentru ca sunt oameni care nu stiu sa si le administreze sau fac abuz…sau ca ar trebui interzisa medicina pentru ca nu toti medicii sunt buni si prin urmare medicina este un rau in sine! Zoso a mai facut un pas in plus si anume ceva de genul : Sunt periculoase calatoriile, deci geografia este un sistem invechit! Observi ca nu exista o legatura cazuala care sa sustina ideea eneuntata initilial! Este folosita o asociere si apoi argumentatele vin pentru noua asociere care nu este nicidecum reprezentativa pentru domeniu. Aceasta tehnic aeste folosita mult si in politica si in ziarele de scandal, respectiv bloguri in cazul de fata! 🙂

 3. Zoso este la fel de fraier in online pe cat e cancanul. Este citit, dar este ca o curva care cauta scandalul. As vrea sa il vad o data ca face ceva constructiv in loc sa arunce cu cacat in cine apuca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!