Despre zambet si ranjet

Despre zambet și rânjet poate nu este un subiect care ar fi meritat un post pe tema aceasta. Totuși… se întâmplă prea des 🙂

Cu toții știm ca zâmbetul joacă un rol esențial în relațiile umane, la birou, în afaceri, în vânzări, în negociere sau în viața personală. Totuși, dacă participați la un curs și vi s-a spuse este foarte util să zâmbiți  sau știți ca este bine să zâmbiți nu o faceți dacă vă iese un rânjet pentru că efectele sunt contrare.[sharrre]Zambiti va rog, nu mai ranjiti[/sharrre]

Mare filosofie cu a zâmbi nu este, totuși nu o veți putea dace decât într-un singur caz, acela în care vă pasă cu adevărat de cel din fața voastră. Dacă nu vă pasă iese un rânjet. Eu cat văd zâmbete forțate, zâmbete false sau rânjete aproape ca mi se dă stomacul peste cap.

Puteți să mizați că sunteți buni actori, totuși sunt multe persoane sensibile și hipersensibile care imediat vor simți falsitatea. În plus, a zâmbi flas genereaza incongruențe interne, stres și disconfort. Chiar și egoist vorbind a zâmbi sincer este mai util si mai sănătos pentru tine decât a rânji.

Concluzia este simpla, nu încercați să aveți zâmbete extraordinare, încercați doar să vă pese cu adevărat de persoana din fața voastră, de ceea ce spune, de ceea ce simte, ceea ce gândește. Se numește empatie. Intrați în lumea lui fiți fericiți dacă-l puteți ajuta, nu-l mai judecați și astfel rânjetul va deveni zâmbet!


”Când rânjești și nu zâmbești, doare.

Te doare și pe tine și pe cel din fața ta!” - Marian Rujoiu

[sharrre]Zambiti va rog, nu mai ranjiti[/sharrre]

 

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cultivarea optimismului

Cultivarea optimismului

Atunci când dai o dată cu un zar probabilitatea de a da 6 este de 16.66%, iar dacă dai de trei ori probabilitatea de a da o dată 6 este de 50%. Prin urmare, optimistul este orientat spre a arunca de trei ori cu zarul.

Read More »
Share2
Tweet
Share