Curs Gatit:  din culise cu Chef Samuel

curs gatit

 

Ești interesat de un curs de gătit? Ei bine, fie că este pentru tine este clar ce se întâmplă întru-un curs gatit fie că vrei să-l urmezi sau nu, acest articol este despre culisele cursului de gătit online 🙂

Mă consider o persoană norocoasă. Chiar dacă se spune că norocul și-l face omul cu mâna lui, cred că atunci când se întâlnește norocul cu planul este fantastic.

Nu sunt un gurmand, însă mă bucur de o masă bună întotdeauna 🙂

Poți avea impresia, când te înscrii la MasterClass ul cu Chef Samuel că vei învăța niște rețete. Se întâmplă și asta, cu siguranță înveți să faci și rețete, cel puțin vreo 15,  dar acest Masterclass, pentru mine și probabil pentru oricine îl va urmări este despre mult mai mult de atât. Cred că e netul prin de rețete gratuite, nu asta e cu adevărat punctul cheie în viziunea mea.

Îți las mai jos gândurile mele, sinteza mea și invitația de a te bucura și tu de întregul Masterclass.

1. Cum gândește și Acționează un Master Chef?

Chiar dacă Sam a făcut parte din juriul Masterchef de la ProTv, practic îl vedeai/auzeai numai dându-se cu părerea. Este cu adevărat o diferență uriașă să-l vezi în acțiune. Cum și-a planificat întregul MasterClass, cum a împărtășit secretele sale, exemplificate. Am înțeles pe bune diferența dintre un Bucătar și un Chef. Lăsând la o parte frustrarea de la emisiuni, unde vezi doar o poză de final și nu știi cum a fost preparat exact.

2. Combinarea Alimentelor face diferența de cele multe ori

În viziunea mea, înainte de a participa la realizarea acestui acestui curs de gătit online, mă gândeam că dacă vei combina 2-3 alimente bune cu siguranță iese ceva bun. Totuși nu este deloc așa, sau nu mai cred asta. Chiar contează ce cu ce combini, când combini și în ce proporții. Am înțeles de pe platoul de filmare și este vizibil și în Masterclass cum a combina alimentele este o artă care poate fi învățată.

3. Costurile nu prea au legătură cu gustul

Cei înscriși în masterclass au acces și la factura detaliată. Tot ce am cumpărat din supermarket a fost undeva la 700 de lei. Se mai adaugă aici ceva la legumele din piață, însă destul de puțin. Timp de 3 zile, vreo 5 persoane, am mancat din belșug din ce a gătit Sam. Mai mult, după ce a gătit vreo 15 rețete, aproximativ jumătate din ingrediente încă erau neatinse.

Zic așa, că dacă împărțim un cost de 400 lei la 15 rețete din care au mâncat minim 2 persoane, am avut un cost de undeva la 13 lei/persoană. Poate ceva mai mult unde adăugat trufe. Ce am învățat eu de aici că poți avea parte de o mâncare delicioasă dacă știi ce să cumperi și apoi cum să gătești. Probabil într-un restaurant asemenea mâncăruri sunt undeva între 50 lei si 150. Adică să mănânci cu 15 lei per porție super mâncare…e ceva 🙂

4. Plăcerea de a găti

Eu recunosc că îmi plăcea cândva să gătesc, apoi din lipsă de timp am rărit. Văzându-l pe Sam în acțiune îți dai seama ce plăcere se ascunde în spatele gătitului: creativitate, lejeritate, simplitate, gust desăvârșit. Pentru mine, cred că și pentru mulți alții Sam este și sursă de inspirație autentică.

5. E simplu să gătești ca Chef Samuel

Evident, oricine mă poate contrazice, că nu ai cum să gătești ca el. Să-ți spun un secret, nici el nu poate găti ca tine 🙂  Trecând mai departe, acest Masterclass este o artă destul de replicabilă, pentru că chef Samuel a acceptat să gătească cât mai simplu cu putință însă cât mai gustos cu putință.

Să gătești super complicat e la îndemâna oricui, însă a găti simplu și gustos este cu adevărat o provocare. Eu m-am convins de asta, cu siguranță te vei convinge și tu după ce vei parcurge cursul de gătit. Garantat! Eu am mâncat și gustat din tot ce vei vedea în masterclass. Ce pot să spun? Nu am știut că am asemenea gusturi, o explozie de plăcere, de rafinament, de delicatețe cum nu am simțit-o până acum. Am înțeles și eu cu această ocazie de ce unii sunt Chefi 🙂

6. Fără Secrete, fără perdea fără editări inutile la montajul cursului de gătit

Pentru Sam nu a fost nicio problemă să ofere secretele sale, să ne lase să-l vedem în acțiune. Mai mult acesta a fost și motivul pentru care a acceptat invitația de a filma acest masterclass pentru că are ocazia să arate pas cu pas cum acționează în bucătărie. Chiar asta ne-a spus la final: Vă rog să nu tăiați din material, este nevoie ca oamenii să vadă și să simtă cum mă simt eu în bucătărie. Sunt mulți care ar spune că nu dezvăluie secretele lor pentru că alții le vor fura. Ei bine, Sam asta își dorea, ca cel care se uită la cursul de gătit să ”fure” cât mai mult posibil din rețetele sale, din atitudinea sa, din sfaturile sale. Mai rar așa atitudine 

7. Focus de Campion

Sam m-a uimit prin focusul său. Când gătește intră într-un fel de transă și nu se mai oprește. Este 110% acolo. Am mai văzut asta (am scris si un articol) la un alt performer și anume la Maia Morgenstern. Cred că aici se face o diferență între mediocritate și performer de top, aceștia din urmă când au ceva de făcut sunt 110% acolo.

8. Profil de Performer de succes

Îmi devine din ce în ce mai clar, că cei buni într-un domeniu au niște trăsături comune cum ar fi: învață și studiază continuu, urmăresc alți campioni din diferite domenii, nu le este frică să greșească, fac sport, sunt respectuoși, sunt deschiși la feedback, sunt bucuroși când au ocazia să dăruiască din Know how-ul lor, își depășesc limitele în fiecare zi, nu se tem de nou și lista poate continua. Consider că am făcut o super alegere când am ales să fac un curs de gătit cu Chef Samuel. Are profil de performer adevărat.

9. Curs de gătit cu Adaptabilitate de zile mari

M-a uimit cum Sam și-a calibrat foarte bine întregul Masterclass la publicul din România și la gusturile acestuia. Mai mult, el când spune ”la noi” se referă la România. În Masterclass a venit cu o filosofie de adevărat Chef. A ținut cont de preferințele noastre însă, discret, a adus sfaturi, trucuri, principii din alte bucătării: Bucătăria Franceză, Bucătăria Italiană, bucătaria Asiatică. O să vezi în Masterclass cum a reușit să facă acest lucru, nu am cum să explic în cuvinte.

10. Bucuria de a te lăsa inspirat și învățat de cei mai buni

Acest punct este mai mult despre mine. Eu am convingerea că atunci când vrei să faci ceva primul lucru este să te uiți în jurul tău să vezi cine e cel mai bun și să înveți de la el cât poți de mult, cât poți de repede. În general, am avut multe reușite, iar acestea se datorează în mare parte nu doar muncii mele, cât faptului că m-am lăsat inspirat și învățat de cei mai buni din lume pe diferite domenii.

Undeva în sufletul meu, am speranța că acest Masterclass alături de celelalte masterclassuri vor mai schimba ceva în România. Cred că ideea (destul de întâlnită) de ”știu eu mai bine” este păguboasă. Lăsând-te inspirat sau învățat de cei mai buni, bucuria este uriașă, progresul este rapid, rezultatele sunt vizibile imediat. Ca idee, și acest lucru l-am învățat atât de la Sam, cât și de la cei mai buni pe care i-am întâlnit, studiat, citit sau prin participare la cursuri.

Îi sunt recunoscător lui chef Samuel pentru toată implicare și pentru Darul pe care ni l-a făcut prin acest Masterclass. Am convingerea că, pentru fiecare, acest Masterclass reprezintă un pas către gusturi mai bune, către curajul de a găti ca un Masterchef, către un răsfăț al papilelor gustative de nedescris. Dacă lucrezi în horeca, acest Masterclass este Aur curat, iar dacă ești interesat să gătești mai gustos pentru tine sau cei dragi ție, este momentul să te lași inspirat de Chef Samuel cât de repede.

Poftă bună și succes 🙂

Vezi detalii curs Gătit: Masterclass Chef Samuel prin click aici!

curs gatit

4.5/5 - (2 votes)

2 thoughts on “Curs Gatit:  din culise cu Chef Samuel”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!