cu cat avem mai multe prejudecati cu atat suntem mai … cu IQ mai mic

Prejudecatile le intalnim la tot pasul. Sunt oameni care au mai putine prejudecati sau oameni care au mai multe. NLP-ul chiar le numeste convingeri limitatoare. Imi place cum unii oameni inlocuiesc cuvantul prejudecata cu cuvantul principiu. Foarte frumos, nu insa tocmai constructiv.

Ne confirma chiar si cercetarile ca oamenii cu un nivel scazut de inteligenta au foarte multe prejudecati. Cercetatorii spun ca ar fi dificil sa antrenam IQ-ul, ei propunand mai degraba o abordare din zona EQ intelegentei emotionale. (sursa livescince ) Concluzia ar fi ca ar trebui sa analizam mai mult ceea ce simtim in legatura cu anumite lucruri/prejudecati si sa actionam la nivel emotional pentru schimbare.

Consider ca intradevar convingerile limitatoare (prejudecatile) ne blocheaza performantele, insa daca tot suntem atat de bine atrenati in a avea prejudecati am putea sa adream la convingeri potentatoare. Automat rezultatul ar putea fii diferit, cel putin in cazul meu functioneaza 🙂

Aci puteti face si un exercitiu pentru invingerea convingerilor limitatatoare

Rate this post

2 thoughts on “cu cat avem mai multe prejudecati cu atat suntem mai … cu IQ mai mic”

  1. stii care-i faza amuzanta, aia rasisti cu IQ mic tot nu vor citi articolul asta si tot nu vor intelege ca trebuie sa-si antreneze EQ-ul.

    prejudecata tine pe om in confort, de ce sa-si bata capul? 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Pe ce adresă de email vrei să primești ebook-urile gratuite?

Vezi informații confidentialitate prin click aici!

Vezi termeni și Condiții utilizare website Life University I Marian Rujoiu prin click aici!

Te poți dezabona oricând

Privacy Policy: Promitem că adresa ta de email este în siguranță!